Πέμπτη, 05 Μαϊος 2022 20:38

Το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας σε Στουτγκάρδη και Βρυξέλλες

 

Στη Στουτγκάρδη και στις Βρυξέλλες βρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Ας σκεφτούμε βιώσιμα».

Οι μαθητές Νίκος Αργυροηλιόπουλος, Γεώργιος Κρόμπας, Γεώργιος Κολοκοτρώνης, Κατερίνα Αλεξανδροπούλου, Γεωργία Μάνα, Αργυρούλα Μπάκα, Αναστασία Μουτζούρη και οι καθηγητές Πέρσα Κοτσονούρη, Νίκος Λάγιος και Μαρία Παραρά επισκέφτηκαν τη Στουτγκάρδη και τις Βρυξέλλες από τις 24 ως τις 30 Απριλίου.

Τις δύο πρώτες μέρες φιλοξενήθηκαν στο γερμανικό σχολείο Gemeinschaftschule am Sonnenfeld, όπου μαζί με τους υπόλοιπους εταίρους από την Ιταλία, την Ισπανία και την Κροατία δημιούργησαν και παρουσίασαν πόστερ αναφορικά με τους στόχους βιωσιμότητας που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση ως το 2030. Τις εργασίες των μαθητών χαιρέτισαν ο βουλευτής του κόμματος των Πράσινων M. Tock και ο διευθυντής του σχολείου B. Dietrich. Την τελευταία μέρα στη Στουτγκάρδη, μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλες τις χώρες συναντήθηκαν με τον εκπρόσωπο εκπαιδευτικών προγραμμάτων Erasmus+ του υπουργείου Εκπαίδευσης του κρατιδίου της Βάδης – Βυρτεμβέγης M. Wolf και τον βουλευτή των Πράσινων Μ. Roesler.

Την Πέμπτη περιηγήθηκαν στην ευρωπαϊκή συνοικία των Βρυξελλών, στην περιοχή που βρίσκονται οι περισσότεροι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συναντήθηκαν με ευρωβουλευτές, από τους οποίους πήραν συνεντεύξεις με σκοπό τη δημιουργία podcast για τους βιώσιμους στόχους. Την τελευταία ημέρα επισκέφτηκαν το Μουσείο Ευρωπαϊκής Ιστορίας και ανακάλυψαν ιστορικές στιγμές της Ευρώπης μέσω του διαδραστικού παιχνιδιού «Η Ευρώπη σε 12 βήματα». Οι εταίροι αποχαιρετίστηκαν έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από το ταξίδι με την προοπτική να ξανασυναντηθούν τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα.