Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 09:00

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: 1.230 νέοι φοιτητές τη νέα χρονιά στην Καλαμάτα (πίνακας)

Γράφτηκε από την
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: 1.230 νέοι φοιτητές τη νέα χρονιά στην Καλαμάτα (πίνακας)

Στα τμήματα της Καλαμάτας το νέο ακαδημαϊκό έτος θα εισαχθούν 1.230 φοιτητές, ενώ συνολικά σε όλες τις σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα εισαχθούν 3.551 φοιτητές.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ανέρχεται σε 68.394 (στους οποίους θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος). Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των υποψηφίων που εισήχθησαν το 2021 σε ΑΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και ΑΕΑ ανερχόταν σε 60.070.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας: "Ο ορισμός και η κατανομή του αριθμού στα επιμέρους τμήματα έλαβε υπ’ όψιν της και τα ακόλουθα κριτήρια με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων σπουδών:

  • Τις εισηγήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για τον αριθμό των εισακτέων, υπό το πρίσμα και του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου των μετεγγραφών.
  • Τον εξορθολογισμό του συστήματος κατανομής εισακτέων μετά την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.
  • Τη στήριξη σπουδών σε τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, εκεί όπου υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, αλλά και με μέριμνα για τις ακριτικές περιοχές (πχ. το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχουν μεγαλύτερο μερίδιο εκεί όπου αυξήθηκαν οι θέσεις).
  • Τη σύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας σε συνδυασμό με γεωγραφικούς αναπτυξιακούς στόχους για τμήματα με σημαντικές δυνατότητες απορρόφησης των αποφοίτων τους".

Αναλυτικά ανά τμήμα της Καλαμάτας οι εισακτέοι στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι:

Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Καλαμάτας: 190

Γεωπονίας Καλαμάτας: 130

Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών Καλαμάτας: 250

Επιστήμης και Διατροφής και Διαιτολογίας: 130

Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων: 160

Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών: 110

Λογοθεραπείας: 110

Φιλολογίας: 150

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER