Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 20:24

Το 2ο Λύκειο Καλαμάτας στην Τσεχία

Γράφτηκε από την
Το 2ο Λύκειο Καλαμάτας στην Τσεχία

 

Το σχολείο “Obchodini akademia a Vyssi odborna skola Pribram” στο Πρίμπραμ της Τσεχίας επισκέφτηκαν καθηγήτριες του 2ου Λυκείου Καλαμάτας με επταμελή ομάδα μαθητών, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Erasmus “U2 have a voice”.

Στο ταξίδι πήγαν οι: Αλεξάνδρα Κωνσταντάκη, Βασιλική Λάμπρη από τις εκπαιδευτικούς και οι μαθητές Σοφία Καζάκου, Χρυσούλα Καπότη, Μάριος - Ιωάννης Μανιμάνης, Γεώργιος - Παναγιώτης Μπαϊρακτάρης, Μαρία Μενούνου, Μαρία Μουλίσι, Μάριος Παπαγιαννόπουλος. Στις δράσεις συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τη Λετονία και την Ισλανδία και όλοι μαζί συζήτησαν για τη δημοκρατία.  

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής συνάντησης παρουσιάστηκε η κάθε πόλη και αντιπροσωπευτικά πρόσωπα που στήριξαν τη δημοκρατία. Τα παιδιά έμαθαν για την εθελοντική ομάδα “Adra” και πήραν μέρος στις δράσεις της. Δούλεψαν ομαδικά με εργασίες δημιουργώντας σελίδες εφημερίδας που αναφέρονταν σε μη δημοκρατικά πολιτεύματα του κόσμου. Περιηγήθηκαν στο Holly Mountain με τη βοήθεια της εφαρμογής Action Bound, συνάντησαν εκπρόσωπο της Τσεχικής Γερουσίας, έκαναν πεζοπορία στο Vojna park και ξεναγήθηκαν σε φυλακή πολιτικών κρατούμενων.


NEWSLETTER