Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 16:34

Άδεια για δύο νέα βρεφικά τμήματα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Άδεια για δύο νέα βρεφικά τμήματα στην Καλαμάτα

 

Δύο νέα βρεφικά τμήματα πρόκειται να λειτουργήσουν στον Δ’ και Ζ’ Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας των δύο νέων βρεφικών τμημάτων, στα οποία προσφέρονται 24 συνολικά νέες θέσεις, για τις ηλικιακές κατηγορίες 6-18 μηνών και 18 μηνών - 2,5 ετών.

Μεθαύριο Δευτέρα πραγματοποιείται κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, δια περιφοράς, από τις 11 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, με μοναδικό θέμα “Εγγραφές βρεφών στα νέα βρεφικά τμήματα των Δ’ και Ζ’ Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, για το σχολικό έτος 2022 - 2023”.

Οπως επισημαίνεται, το κατεπείγον της συνεδρίασης συνίσταται στο εξής: Προκειμένου να φιλοξενηθούν άμεσα τα βρέφη (σε περίπτωση που ανήκουν σε διαφορετική ηλικιακή ομάδα, δηλαδή κάτω των 18 μηνών) θα πρέπει άμεσα να ληφθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τον καθορισμό των κριτηρίων και προϋποθέσεων εγγραφών, ώστε να ανοίξει η πλατφόρμα του δήμου να δεχθεί αιτήσεις, να γίνει αξιολόγησή τους από την αρμόδια επιτροπή και στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει προγραμματισθεί για τις 26 Σεπτεμβρίου,  να εγκριθεί η εγγραφή των βρεφών.

Στην ενημέρωση του δήμου, αναφέρεται ότι όσον αφορά την ηλικιακή κατηγορία 18 μηνών - 2,5 ετών θα καλυφθούν οι θέσεις από επιλαχόντες των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, μετά τη σχετική ανακατάταξη αυτών σύμφωνα με την μοριοδότησή τους.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Να υπενθυμίσουμε ότι απαντήσεις κι εξηγήσεις ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη από το Δήμο Καλαμάτας, που δεν έχει δημιουργήσει τις υποδομές για τη φιλοξενία βρεφών 6 - 18 μηνών στους Βρεφονηπιακούς του Σταθμούς. Και τον παρακαλεί να ενημερώσει πότε και πως θα καλύψει αυτή την υποχρέωσή του.

Η παρέμβαση του Συνηγόρου έγινε μετά την αναφορά του Θεόδωρου Λεμπέση και της Ερισέλντα Τσελά σχετικά με την απουσία βρεφικών τμημάτων για παιδιά κάτω των 18 μηνών στον Δήμο Καλαμάτας, στα οποία θα μπορούσε να ενταχθεί το παιδί τους.


NEWSLETTER