Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013 07:46

Αυξήθηκε τον Αύγουστο η αγοραστική κίνηση

Αυξήθηκε τον Αύγουστο η αγοραστική κίνηση

Ανέβηκε η αγοραστική κίνηση στα μαγαζιά της Καλαμάτας τον Αύγουστο, λόγω και των επισκεπτών που έχουν κατακλύσει την πόλη ενόψει Δεκαπενταύγουστου. Μεγάλες είναι οι προσδοκίες των εμπόρων και για τη "Λευκή νύχτα" στις 31 Αυγούστου, μια βραδιά που τα μαγαζιά θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 4 το πρωί της επομένης, προσφέροντας τα είδη τους σε ειδικές τιμές προσφοράς.

Οπως λέει στην "Ε" η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη, στόχος είναι ο κάθε επαγγελματίας να προσφέρει τα προϊόντα του σε τιμές λαϊκής, για να δελεάσει τους υποψήφιους αγοραστές.

"Πώς φτάσαμε σε αυτή την απόφαση; Φτάσαμε γιατί τα τελευταία 4 χρόνια δεν έχουμε δει άσπρη μέρα - μήπως λοιπόν με την άσπρη νύχτα, δούμε κάτι άσπρο!" λέει μεταξύ σοβαρού και αστείου η κ. Ψηλάκη. Και προσθέτει ότι "η απόγνωση μας έφερε στη "Λευκή νύχτα", όμως για να μην είμαστε και αχάριστοι, το φετινό καλοκαίρι πάει πάρα πολύ καλά έως τώρα".

Οπως λέει, "είναι η καλύτερη εκπτωτική περίοδος των τελευταίων χρόνων" - και αποδίδει την ανεβασμένη αγοραστική κίνηση στον μεγάλο αριθμό επισκεπτών φέτος στη Μεσσηνία. Αλλά και "στις καλές εκπτώσεις που κάνουμε όλα τα καταστήματα". Ολα σύμφωνα με την πρόεδρο έχουν συμβάλλει φέτος για να έχει η Καλαμάτα "μια από τις καλύτερες εκπτωτικές περιόδους και να έχουμε κίνηση λίγο - πολύ όλα τα καταστήματα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα συνεχιστεί και η αποκορύφωση θα είναι η "λευκή νύχτα" στις 31 Αυγούστου». Τη βραδιά εκείνη «θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερες εκπτώσεις - μια νύχτα είναι άλλωστε και πιστεύω να ξεπουλήσουν οι περισσότεροι". Αλλωστε "αυτό το νόημα έχει η "Λευκή νύχτα", να κάνουμε όλοι οι έμποροι ειδικές προσφορές σε τιμές λαϊκής για να δελεάσουμε τον κόσμο να ψωνίσει", προσθέτει.

Οσον αφορά τον κόσμο που ψωνίζει, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου λέει ότι είναι στην πλειοψηφία τους επισκέπτες και ξένοι τουρίστες. "Θεωρώ ότι οι καλές τιμές και ο ξένος κόσμος που έχει κατέβει στην Καλαμάτα συντελούν στο να έχουμε μια πολύ καλή αγοραστική κίνηση τις φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις", τονίζει. Και προσθέτει ότι ο Αύγουστος πηγαίνει καλύτερα από τον Ιούλιο - ειδικά το Σάββατο και χθες Δευτέρα η κίνηση στα μαγαζιά της Καλαμάτας ανέβηκε κι άλλο, λόγω των πολλών επισκεπτών. "Είναι Αθηναίοι και ξένοι τουρίστες, που κάνουν τη βόλτα τους στην πόλη, βλέπουν τις βιτρίνες, συγκρίνουν τιμές και μπαίνουν να ψωνίσουν", αναφέρει. Εξάλλου, "η Ελλάδα είναι μια πιο οικονομική χώρα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όταν έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση τουρίστες βρίσκουν ποιοτικά προϊόντα σε πολύ καλές τιμές. Ολα τα καταστήματα έχουν ρίξει τις τιμές τους στις εκπτώσεις και αυτό σαφώς βοηθάει", καταλήγει η Λίλιαν Ψηλάκη.

Ν.Κ.