Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 08:14

Οι δημότες ζητούν περισσότερη καθαριότητα και φροντίδα

Περισσότερη καθαριότητα και φροντίδα στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας ζητούν οι λουόμενοι που κατακλύζουν καθημερινά την πανέμορφη παραλία. Κόσμος από το Μελιγαλά, τον Αρι, τη Μικρομάνη, τα Αρφαρά, τη Θουρία, από την Καλαμάτα και πολλές άλλες περιοχές της ευρύτερης περιοχής επιλέγουν να κάνουν το μπάνιο τους δυτικά της Καλαμάτας, προς τις εκβολές του Παμίσου.

Παρ' ότι η παραλία είναι γεμάτη φύκια κι έχουν βγει στην αμμουδιά πολλά καλάμια, οι λουόμενοι επιμένουν πως πρόκειται για μια υπέροχη παραλία που το μόνο που της λείπει είναι... το ενδιαφέρον του δήμου, κυρίως για την απομάκρυνση των σκουπιδιών.

Η Αγγελική Γαστεράτου κάνει οικογενειακές διακοπές στο πατρικό της στον Αρι. Με το σύζυγο και το γιο της απολαμβάνουν καθημερινά το μπάνιο τους λίγα μέτρα πριν τις εκβολές του Παμίσου. Εκτιμά πως η παραλία διατηρείται γενικά σε πολύ καλή κατάσταση. Χρειάζεται όμως λίγη καθαριότητα και υποδομές όπως κάποια ντουσιέρα και καλαθάκια απορριμμάτων.

Ο Βασίλης Πάντης απολαμβάνει την ηρεμία της παραλίας οικογενειακά, παρέα με τους γονείς του, αφού όπως εξηγεί "ανάλογα την παρέα και την ώρα, κάθε παραλία είναι μοναδική".

Ο Γιώργος Λαγογιάννης με τον εγγονό του Θανάση Σουρέτη παίζουν διάφορα παιχνίδια στην παραλία. Οπως λέει ο κ. Γιώργος, η παραλία είναι όμορφη αλλά ο δήμαρχος δεν φροντίζει να γίνει καλύτερη και δε δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για την περιοχή. Οπως επισημαίνει υπάρχουν μαγαζάκια καθώς "μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει κάνει κάτι για την περιοχή", όμως ούτε ντους, ούτε κάδους, ούτε ένα χώρο να αλλάζουν οι λουόμενοι δεν έχει φτιάξει ο δήμος. "Δε ζητάμε πολυτέλειες, απλά πράγματα για τον κόσμο πρέπει να φτιάξουν" επισημαίνει.

Από την περιοχή του Δήμου Οιχαλίας κατεβαίνει καθημερινά ο κ. Δημήτρης για μπάνιο με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Δηλώνει αγανακτισμένος γιατί όταν πρόσφατα καθάρισαν τα καλάμια στις εκβολές του ποταμού, λέει πως τα πέταξαν όπως - όπως, με συνέπεια πολλά να καταλήξουν στην αμμουδιά. Ζητά λοιπόν από το δήμο να καθαρίσει την παραλία και να φροντίσει για ορισμένες βασικές - στοιχειώδεις υποδομές.

Ο Ηλίας Λεμπέσης από τη Θουρία θεωρεί πως θα ήταν πιο όμορφη η παραλία αν ο δήμος φρόντιζε να απομακρύνονται τα φύκια που βγάζει η θάλασσα. Εξηγεί από τη μεριά του πως τα φύκια δεν είναι βρομιά, αλλά η ύπαρξή τους δείχνει καθαρά νερά και ζητά απλά λίγο περισσότερο ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς για όλη την περιοχή.

Η Αλεξάνδρα Μαρκάκη σημειώνει χαρακτηριστικά πως "ό,τι έχει γίνει, έγινε από ιδιώτες στη Δυτική Παραλία, γιατί κατά τα άλλα ο δήμος κάνει πράγματα μόνο για την Ανατολική Παραλία".

Ο Πίτερ Χάινς με τη σύζυγό του Σούλα ατενίζουν το απέραντο γαλάζιο απολαμβάνοντας την ηρεμία της παραλίας. Τους αρέσει πολύ η παραλία, αλλά θα προτιμούσαν να υπάρχει περισσότερη καθαριότητα.

Το ίδιο επισημαίνει και η Ουρανία Σκιαδοπούλου από τη Μικρομάνη, η οποία κάνει συχνά μπάνιο στην περιοχή με την οικογένειά της.

Ο Θωμάς Θεοχάρης είναι αγανακτισμένος με το δήμαρχο και την αδιαφορία του δήμου όπως λέει, αφού δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό για τη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ όλη η παραλία της Καλαμάτας (ανατολικά και δυτικά) θυμίζει χωματερή, κατά την άποψή του. Οπως λέει "ο Θεός έβαλε το χεράκι του και μας χάρισε από τις καλύτερες παραλίες, αλλά πρέπει να βάλει το χέρι του και ο δήμος και ο πολίτης". Οπως τονίζει, έχει επισκεφθεί πολλές παραλίες κι έχει διαπιστώσει πως παντού προσέχουν τον τόπο τους, εκτός από το δικό μας.

Κ.Δ.