Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 20:56

Παράταση για το κυνήγι του αγριόχοιρου

Γράφτηκε από τον
Παράταση για το κυνήγι του αγριόχοιρου

Παράταση για το κυνήγι του αγριόχοιρου μέχρι τις 20 Ιανουαρίου δόθηκε για τη φετινή κυνηγετική περίοδο, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει για τα πρώτα θηράματα. Οπως μας επισήμανε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Νίκος Κατσαρελάς με αφορμή την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου, αυτή είναι και η μόνη αλλαγή που έχει γίνει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 

 

Το κυνήγι που ξεκίνησε και αυτή την περίοδο, επιτρέπεται μόνο για τα αποδημητικά πουλιά εντός της ζώνης διάβασής τους, όπως είπε. Εξέφρασε με την ευκαιρία τις ευχές του στους κυνηγούς για μια καλή κυνηγετική περίοδο, σημειώνοντας όμως πως, όπως κάθε χρόνο, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν αυστηρά τους νόμους ακόμη και τους άγραφους που ισχύουν για το κυνήγι, παίρνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και κυρίως φορώντας τα απαραίτητα διακριτικά ειδικά στο κυνήγι του αγριόχοιρου, του λαγού, της πέρδικας και όπου αλλού προβλέπεται.

Οσον αφορά την ανανέωση των αδειών, έχει ξεκινήσει όπως μας είπε ήδη η διαδικασία και μέχρι τώρα έχουν ανανεωθεί 250 άδειες, με τις τιμές τους να διαμορφώνονται στα 100 ευρώ για την τοπική, στα 120 για την περιφερειακή και 150 για την γενική.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER