Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 21:19

Εκπαιδευτικοί για κατάσταση στο παλιό Λύκειο Φιλιατρών

Γράφτηκε από την

 

Δημόσια ενημέρωση - έκκληση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και όλους τους πολίτες απευθύνει ο Σύλλογος Μονίμων Καθηγητών του Γυμνασίου Φιλιατρών για την κατάσταση στο παλιό λύκειο της πόλης.

Όπως σημειώνει, συχνά παρατηρούνται προσπάθειες παραβίασης από παράθυρα ή πόρτες, ενώ γίνεται έκκληση για τον προγραμματισμό όλων των αναγκαίων ενεργειών, ώστε το παλιό λύκειο να γίνει ξανά μια ζωντανή κοιτίδα μόρφωσης.

Αναλυτικά αναφέρουν: «Αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πολίτες του Δήμου Τριφυλίας, σας ενημερώνουμε ότι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της κατάστασης εγκατάλειψης σε ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της πόλης των Φιλιατρών. Όλο και πιο συχνά παρατηρούμε προσπάθειες παραβίασης από παράθυρα ή πόρτες, τις οποίες καταγγέλλουμε άμεσα στους υπεύθυνους του δήμου. Η αντίδραση από τους αρμόδιους είναι πράγματι όσο γίνεται πιο έγκαιρη για τη σφράγιση των παραβιασμένων εισόδων. Όμως αυτό δεν είναι επαρκές στο διηνεκές.

Η αντικατάσταση των παλιών και κατεστραμμένων πορτών και παραθύρων από νέου τύπου-αλουμινίου στη θητεία του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε μια παράταση ζωής και υπήρξε μια προσωρινή λύση. Ουδέποτε κανείς θεώρησε ότι αυτή θα είναι η κατάληξη.

Καθίσταται ολοφάνερο ότι μόνο η λειτουργία του κτηρίου υπό την επίβλεψη συλλόγων-φορέων που θα αποφασίσει ο δήμος θα προστατεύσει μακροπρόθεσμα τη φυσιογνωμία του. Φυσικά αυτό θα έχει και πολλαπλές θετικές συνέπειες στον πολιτισμό και στην κοινωνία των Φιλιατρών.

Κατόπιν αυτών, κάνουμε έκκληση για τον προγραμματισμό όλων των αναγκαίων ενεργειών, ώστε το παλαιό λύκειο να γίνει ξανά μια ζωντανή κοιτίδα μόρφωσης.

Ο διευθυντής Νικόλαος Αθανασόπουλος. Η υποδιευθύντρια Ελένη Λιακοπούλου. Τα μέλη του Συλλόγου Καθηγητών Κωνσταντίνος Οικονομάκος, Κωνσταντίνος Λαλούσης, Θεοδώρα Λεβεντούρη, Σταυρούλα Μεϊντάνη , Ελένη Δημητροπούλου, Ανδριάνα Μπούρα, Μαρία Παπαδοπούλου, Δημήτριος Πούλος, Δήμητρα Ηλιοπούλου, Άννα-Μαρία Στυλιανού, Κωνσταντίνα Δρυμούση, Ανδρέας Μητρόπουλος, Χρύσα Σταύρακα».