Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 09:07

Φύτευσαν ελιές σε προαύλια σχολείων της Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Φύτευσαν ελιές σε προαύλια σχολείων της Καλαμάτας (βίντεο)

Δενδροφυτεύσεις ελιών σε προαύλια σχολείων, μεταξύ άλλων δράσεων, πραγματοποίησαν χθες, Δήμος Καλαμάτας κι Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου, για την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς κι Ελαιολάδου, που γιορτάζεται σήμερα.

Στόχος των δράσεων αυτών ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν την αξία του ιερού δέντρου της ελιάς και να ενημερωθούν για την ανάπτυξή της, τους καρπούς της και το πώς παράγεται το ελαιόλαδο, αλλά και παραπροϊόντα όπως το πυρηνόξυλο, πυρηνέλαιο κ.ά.

Οι ελιές που φυτεύτηκαν στα σχολεία υιοθετήθηκαν από τους μαθητές, οι οποίοι και θα αποφασίσουν και τα ονόματα που θα τους δώσουν.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αναστάση Σκοπετέα και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παύλο Κλάδη, επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο, συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς και όλοι μαζί, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγου Γονέων Γιάννη Κολοβού και Αμαλίας Μάλαμα, προχώρησαν στη φύτευση μία ελιάς στο προαύλιο του σχολείου. Μάλιστα οι μαθητές είχαν αποφασίσει να δώσουν το όνομα “Καλομάτα” στο δέντρο.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι “έχουμε τονίσει ότι η πόρτα του Δημαρχείου είναι ανοιχτή προς όλους όσοι θέλουν να προσφέρουν, με γνώσεις, με ιδέες, με προτάσεις κοινωνικές. Ειδικά, δε, όταν αυτές οι προτάσεις έχουν περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς η Καλαμάτα επιδιώκουμε να γίνει κλιματικά ουδέτερη, ειδικά όταν αναφερόμαστε στο ιερό μας δέντρο την ελιά. Την ελιά που πρόσφατα ανεδείχθη και ως τουριστικό λογότυπο του δήμου μας. Και φυσικά όταν οι δράσεις αυτές αναφέρονται σε παιδιά, καθώς τα παιδιά είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό από την πρώτη στιγμή υιοθετήσαμε και στηρίξαμε αυτή την κοινή δράση της Ένωσης Γονέων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της ελιάς και του ελαιολάδου”.

Ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο 4ο, 6ο, 7ο, 10ο (Πειραματικό), 11ο, 12ο, 16ο, 18ο, 19ο, 21ο, 22ο, 24ο Δημοτικό Σχολείο, στο 23ο Νηπιαγωγείο, στα σχολεία σε Λέικα και Βέργα, καθώς και στο Ειδικό Σχολείο.


NEWSLETTER