Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 08:09

Χαμόγελα έφεραν τα αποτελέσματα

Γράφτηκε από τον

Με τα ποσοστά επιτυχίας να φτάνουν το 95%, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας για ακόμη μια χρονιά κατάφεραν να πετύχουν πολύ καλές και υψηλές επιδόσεις στις πανελλήνιες εξετάσεις, ανοίγοντας νέες πόρτες για το μέλλον τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι 51 από τους 54 μαθητές που συμμετείχαν στις φετινές εξετάσεις τα κατάφεραν και ευχάριστες εκπλήξεις περίμεναν πολλούς από αυτούς, αφού η σημαντική πτώση των βάσεων τούς οδήγησαν σε σχολές και πόλεις καλύτερες από τις αρχικές τους προσδοκίες.

Συναντήσαμε μαθητές να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας μπροστά από τους αναρτημένους πίνακες των αποτελεσμάτων στο σχολείο τους και μερικοί από αυτούς μας μίλησαν τονίζοντας χαρακτηριστικά:

Η Δήμητρα Τζανή που πέρασε στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στην Αθήνα, επισήμανε πως ήταν η πρώτη της επιλογή και για αυτό είναι πολύ χαρούμενη. "Αξιζε ο κόπος όλης της χρονιάς" είπε και ελπίζει να τα καταφέρει πλέον και στη σχολή.

Ο Αποστόλης Γκότσης που πέρασε στη Σχολή Φυτικής Παραγωγής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, τόνισε πως νιώθει αρκετά καλά, ενώ ήταν κάτι που το περίμενε βάσει των μορίων που είχε συγκεντρώσει.

Η Βασιλική Λεκάντη που πέρασε στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου δήλωσε πολύ χαρούμενη για την επιτυχία της αφού είναι η επιλογή που ήθελε.

Η Πολυξένη Κολοσκόπη περνά στο Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής στο Βόλο, μια σχολή που όπως είπε, αποτελούσε την πρώτη της επιλογή, και γι' αυτό νιώθει ευχαρίστηση καθώς δικαιώθηκαν οι κόποι της. Αυτό που την έκανε να επιλέξει την συγκεκριμένη σχολή, ήταν η μοναδικότητα του τμήματος, κάτι που της δίνει και περισσότερες πιθανότητες για να βρει δουλειά στο μέλλον.

Ο Κωνσταντίνος Σεκλός που πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ επισήμανε πως αφού τα κατάφερε νιώθει πολύ καλά μιας και αποτελούσε πρώτη του επιλογή κι έτσι του φαίνονται όλα τέλεια.

Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος που περνά επίσης στη Σχολή  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ, τόνισε πως περίμενε να περάσει Πάτρα, αυτό όμως τον κάνει πολύ χαρούμενο, καθώς η Αθήνα ήταν η πρώτη του επιλογή. 

Η Θεοφανία Μπακούρου που πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών δήλωσε ευτυχισμένη καθώς ήταν ο στόχος της εξ αρχής, ενώ επισήμανε πως έχει χαρεί πολύ και για τους υπόλοιπους υποψηφίους, καθώς το σχολείο είχε πολλές επιτυχίες οι οποίες ευχήθηκε να συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια.

Η Ιωάννα Φιτσώρου που πέρασε στην Ιατρική Σχολή Πάτρας επισήμανε πως δεν το περίμενε και για αυτό είναι πολύ χαρούμενη, αφού σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα ήταν πιο χαμηλά στην βαθμολογία, ενώ η Ιατρική αποτελούσε την πρώτη της επιλογή.

Ο διευθυντής του σχολείου Ευάγγελος Αντωνόπουλος τόνισε για τις επιτυχίες του σχολείου: «Βγήκαν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, στη Γ' λυκείου είχαμε 60 μαθητές, εκ των οποίων οι 6 πήραν ενδοσχολικό απολυτήριο και συμμετείχαν στις εξετάσεις οι 54. Από αυτούς 39 πέτυχαν στα ΑΕΙ και 12 στα ΤΕΙ. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία των μαθητών και του σχολείου. Αυτό οφείλεται κατά την άποψή μου στην στενή και εποικοδομητική συνεργασία της διεύθυνσης του σχολείου, των εκπαιδευτικών, των μαθητικών κοινοτήτων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και των φορέων της τοπικής κοινωνίας και δημιουργεί ιδανικές παιδαγωγικές συνθήκες που έχουν ως αποτέλεσμα τις επιτυχίες των μαθητών μας οι οποίες φάνηκαν με τα αποτελέσματα. Να πω μερικές από τις σχολές που πέρασαν οι μαθητές μας: στην Ιατρική ένας μαθητής, στο Πολυτεχνείο Αθηνών 5 μαθητές, Νομική 3, στα Πολυτεχνεία των υπόλοιπων πόλεων 3, Ικάρων 2, Οικονομικές Επιστήμες 2 και Πληροφορικές 2. Συγχαρητήρια στους γονείς για την βοήθεια που τους παρείχαν και στους μαθητές μας για τις επιτυχίες τους».

 

 

Κ.Μπ.