Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022 11:30

6ο Δημοτικό Καλαμάτας: “Μαγειρεύοντας τα χριστουγεννιάτικα έθιμα” και επίσκεψη στη Βουλή

6ο Δημοτικό Καλαμάτας: “Μαγειρεύοντας τα χριστουγεννιάτικα έθιμα” και επίσκεψη στη Βουλή

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση με θέμα “Μαγειρεύοντας τα χριστουγεννιάτικα έθιμα” που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Το σχολείο συνδιοργάνωσε την γιορτή με την γειτονιά της Ράχης, την Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, τη Χορωδία «Αινούντες», το 2ο ΚΑΠΗ , Ηχολήπτες – φωτιστές επαγγελματίες της πόλης, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και τους γονείς με τα λαχταριστά εδέσματα που πρόσφεραν. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πανοσιολογιώτατος κ.κ. Χριστοφόρος Νταμάτης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Αθανασία Χρονοπούλου, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Επιπλέον, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Επισκέψεις σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων», οι μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Σχολείου και τους εκπαιδευτικούς των τάξεών τους, επισκέφτηκαν το Δεκέμβρη τη Βουλή των Ελλήνων. Η ΣΤ’ τάξη επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ η Ε’ Τάξη ξεναγήθηκε στους χώρους της Παλαιάς Βουλής και στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. «Στη συνέχεια φωτογραφηθήκαμε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, χαρήκαμε τον Εθνικό Κήπο και περπατήσαμε στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Τέλος, απολαύσαμε μοναδικές εκπαιδευτικές διαδρομές κάτω από την Ακρόπολη» τονίζεται.