Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 14:15

Αιτήσεις για εγγραφές στα Πειραματικά Σχολεία της Καλαμάτας

Αιτήσεις για εγγραφές στα Πειραματικά Σχολεία της Καλαμάτας

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εισαγωγής στα Πρότυπα, τα Πειραματικά και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία είναι από την Παρασκευή 10 έως και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της δημόσιας κλήρωσης για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία και της απόδοσης του τυχαίου αριθμού προτεραιότητας στα Πρότυπα και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία, είναι η Παρασκευή 28 Απριλίου.

Για τις ημερομηνίες αυτές μας ενημερώνουν τα δύο Πειραματικά Σχολεία της Καλαμάτας, το 10ο Δημοτικό και το 7ο Γυμνάσιο.

Σε ανακοίνωσή του το 10ο Δημοτικό ενημερώνει ότι “ο χαρακτηρισμός του σχολείου ως Πειραματικό δίνει τη δυνατότητα στο σχολείο, θεσμικά και όχι αποσπασματικά, να προσφέρει στο μαθητικό δυναμικό την ευκαιρία και στην εκπαιδευτική κοινότητα την πρόκληση να δημιουργήσουν από κοινού νέο περιεχόμενο και να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις σε διαχρονικά προβλήματα της σχολικής πραγματικότητας” και αναφέρει: “Η εισαγωγή 44 μαθητών/τριών στην εισαγωγική Α΄ τάξη του Πειραματικού 10ου Δημοτικού Σχολείο , για το σχολικό έτος 2023-2024 πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση. Οι γονείς των μαθητών/τριών που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή τους σε ΠΕΙ.Σ. μέσω της διαδικασίας κλήρωσης, υποβάλουν αίτηση, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), σύμφωνα με τον τρόπο που ορίζεται στο ΦΕΚ 22010/Δ6/24.2.2023 «Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την εισαγωγή μαθητών σε Πειραματικά Σχολεία » (Β΄1062) την οποία μπορείτε να συμβουλευτείτε.

Βρείτε την αίτηση εγγραφής εδώ.