Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 10:30

Ο Σύλλογος Γονέων 4ου Δημοτικού Καλαμάτας για τη φύλαξη Πάρκου Σιδηροδρόμων

Ο Σύλλογος Γονέων 4ου Δημοτικού Καλαμάτας για τη φύλαξη Πάρκου Σιδηροδρόμων

Την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει την φύλαξη του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων σε ομάδα εθελοντών σεκιούριτι του Συλλόγου Πελοποννήσου Ιδιωτικής Φύλαξης Συνοδών Ασφαλείας εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, με ομόφωνη απόφαση της γενικής του συνέλευσης.

Ο Σύλλογος Γονέων παρατηρεί ότι “η εθελοντική φύλαξη αφορά τις ώρες 6 με 9 μ.μ., όταν δηλαδή το πάρκο σφύζει από ζωή. Η συγκεκριμένη ομάδα -η οποία θα συγκροτείται από ιδιώτες εθελοντές, που δεν αποτελούν δημόσιους λειτουργούς- θα αποκτά αυτομάτως μια μορφή εξουσίας, χωρίς να λογοδοτεί, ουσιαστικά, πουθενά. Θα περιφρουρεί τις τρεις παιδικές χαρές και τον χώρο γύρω από αυτές, θα επιτηρεί και θα νουθετεί τα παιδιά μας, φορώντας μαύρες περιβολές με διακριτικά, άρβυλα κλπ., δημιουργώντας ένα κλίμα εκφοβισμού”.

Επισημαίνει ότι “ως σχολείο δίπλα στο πάρκο, ζητάμε από τον δήμο: Την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης. Την ουσιαστική αναβάθμιση του πάρκου, με σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικά παιχνίδια στις παιδικές χαρές και καθαριότητα του χώρου από μόνιμο προσωπικό του δήμου. Επιθυμούμε ένα πάρκο ανοιχτό και προσβάσιμο για όλους!”.