Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 20:00

Ο σχολικός λαχανόκηπος του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών (βίντεο)

Ο σχολικός λαχανόκηπος του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών αποτελεί εδώ και κάποια χρόνια ένα από τα πιο σημαντικά πεδία βιωματικής και πολύ διασκεδαστικής μάθησης για τα παιδιά.

Όπως τονίζεται και από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου: «Δεν χρειάζονται φιλόδοξα σχέδια εργασίας και πολυέξοδες πρόσθετες δαπάνες. Αρκεί να δώσουμε στα παιδιά ό,τι έχουμε δανειστεί από τα ίδια. Γη να καλλιεργήσουν. “Τόπο” να ακουστούν, να συνεργαστούν, να φανταστούν, να επιλύουν τα προβλήματα που θα προκύπτουν, να επιλέγουν ανάμεσα από πιθανές λύσεις, να παίρνουν πρωτοβουλία, να ερευνούν ανατρέχοντας στις πηγές της γνώσης -τόσο στην ακαδημαϊκή όσο και στη εμπειρική σοφία των μεγαλυτέρων-, να επηρεάζουν την ευρύτερη κοινότητα με τις αποφάσεις και τη δράση τους, να αποκτούν επίγνωση της ατομικής υπευθυνότητας στη διατήρηση και βελτίωση τόσο του περιβάλλοντος όσο και των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων. Τα παιδιά με τη διαμεσολάβησή μας μπορούν μόνα τους να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν. Αρκεί να εμπιστευόμαστε τις ιδέες και τις εμπειρίες τους...
Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία πως γονείς και εκπαιδευτικοί είμαστε πάντα συνεργάτες, με κοινό όραμα και στόχους για τα παιδιά μας».

Η σχετική δράση του σχολείου υπάρχει και στο παρακάτω βίντεο:

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=bYNo92KMrgg}