Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 02:45

Η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καταγγέλει τον Γιάννη Πλατάρο

Γράφτηκε από την

Για "αυταρχική, αντιπαιδαγωγική και αντισυναδελφική" πρακτική καταγγέλλει τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιάννη Πλατάρο η Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας αναφορικά με την απόφασή του να λειτουργήσουν σχολεία κατά τις απογευματινές ώρες ως μέσο αναπλήρωσης των χαμένων μαθημάτων λόγω των καταλήψεων.

 Ακολουθεί αναλυτικά η καταγγελία των εκπαιδευτικών για τον κ. Πλατάρο:

"Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, για την διαταγή που έδωσε στους Διευθυντές και καθηγητές των υπό κατάληψη λυκείων να λειτουργήσουν σε παρακείμενα γυμνάσια και δημοτικά σχολεία σε απογευματινή βάρδια.

Η συγκεκριμένη εντολή:

Α) Είναι υποκριτική, γιατί γνωρίζουμε ότι για ουσιαστικούς και πρακτικούς λόγους οι μαθητές αδυνατούν να πάρουν μέρος σε απογευματινά μαθήματα. Ως εκπαιδευτικοί αρνούμαστε να εμπαίζουμε τους μαθητές μας, την κοινωνία και τους εαυτούς μας, ότι δήθεν τα σχολεία λειτουργούν ενώ δεν συμβαίνει αυτό.

Β) Καταστρατηγεί τα εργασιακά μας δικαιώματα, με δεδομένο ότι απαιτεί από τους καθηγητές να δουλέψουν από τις 15:00 μμ έως τις 22:00 μμ αδιαφορώντας για τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

Η πρακτική αυτή είναι αυταρχική, αντιπαιδαγωγική και αντισυναδελφική".

.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 Γεωργιόπουλος Βασίλειος                                                                     Ξανθάκης Σωτήριος