Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 08:30

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ελκυστικά τα δύο τμήματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ελκυστικά τα δύο τμήματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων

 

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (στον Αντικάλαμο, στο πρώην ΤΕΙ) με τα δύο τμήματά της είναι ελκυστική, προσφέρει υψηλό επίπεδο σπουδών και σημαντική επαγγελματική αποκατάσταση.

Αυτό τόνισαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου ο κοσμήτορας της σχολής Οδυσσέας Σπηλιόπουλος καιο πρόεδροι των τμημάτων, ο Στέφανος Γιακουμάτος (Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής) και ο Θόδωρος Κοτσιλιέρης (Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών), απευθυνόμενοι στους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που καλούνται αυτές τις μέρες να κάνουν τις επιλογές τους, συμπληρώνοντας το μηχανογραφικό δελτίο.

Ο κοσμήτορας Οδ. Σπηλιόπουλος, απευθυνόμενος στους υποψηφίους των νομών της Πελοποννήσου, παρατήρησε ότι “υπάρχει αξιόπιστη λύση  για σπουδές στο ανώτατο επίπεδο κοντά στον τόπο κατοικίας τους, που καλύπτουν τις ανάγκες για ποιοτικές σπουδές, που ανοίγουν τον δρόμο για μια καλή επαγγελματική  σταδιοδρομία και αποκατάσταση”.

Ενημέρωσε πως η σχολή υλοποιεί σύγχρονα προπτυχιακά προγράμματα, με εξοπλισμένα αμφιθέατρα κι εργαστήρια, με εξειδικευμένο προσωπικό που πραγματοποιεί έρευνα. Εκανε λόγο και για μεταπτυχιακές σπουδές, με 4 προγράμματα με δυναμική και ζήτηση, καθώς και για διδακτορικές σπουδές, με 42 φοιτητές που διεξάγουν την έρευνά τους.

Ο Οδ. Σπηλιόπουλος μίλησε για οικονομικές σπουδές, “δεν θα τους κοστίσει πάρα πολύ τα επόμενα 4 - 5 χρόνια” και απευθυνόμενους και στους υποψηφίους από την Αττική, επεσήμανε ότι “η Καλαμάτα αποτελεί απομακρυσμένο προάστιο της Αθήνας, είναι τόπος προορισμού και προσιτός” σε σχέση με Κοζάνη, Πρέβεζα, Καβάλα και Ηράκλειο.

Τέλος, πληροφόρησε ότι και και τα δύο τμήματα πέρασαν από επίπονη διαδικασία πιστοποίησης από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης κι εκτίμησε πως “τα αποτελέσματα θα είναι αντίστοιχα των προσπαθειών που έχουμε κάνει”

Ο πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Στ. Γιακουμάτος αναφερόμενος στα ζητήματα και τους λόγους που το τμήμα είναι ελκυστικό, μίλησε για πρόγραμμα σπουδών αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Επαγγελματική Ενωση Λογιστών και παρατήρησε ότι ο απόφοιτος του τμήματος απαλλάσσεται από 7 πιστοποιήσεις της Ενωσης και 4 εξετάσεις στο Σώμα Ορκωτών Λογιστών. Εκανε λόγο για πρόγραμμα σπουδών αποδεκτό από όλες τις Ενώσεις, για συμμετοχή δε εξετάσεις με πολύ καλά αποτελέσματα, όπως οι απόφοιτοι Οικονομικών Πανεπιστημίων σε Αθήνα, Πειραιά, Μακεδονία.

“Ο απόφοιτος του τμήματος έχει όλα τα εχέγγυα να κυνηγήσει μια καλή σταδιοδρομία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος και μίλησε για πολύ ωραία πόλη, ποιότητα ζωής, υψηλό επίπεδο προγράμματος σπουδών, “μπορεί να σπουδάσει με ηρεμία και να εξειδικευτεί σε αυτά τα δύο επαγγέλματα”.

Εκανε λόγο για μεταπτυχιακό από τα πιο δημοφιλή μεταπτυχιακά, για υποτροφίες για αριστούχους αποφοίτους και διδακτορικές σπουδές, με έρευνα από υποψηφίους διδάκτορες.

Συνοψίζοντας, σημείωσε ότι “προσφέρουμε πτυχίο που έχει ανταπόκριση στην αγορά εργασίας”.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών Θ. Κοτσιλιέρης ενημέρωσε πως έχουν δώσει μέχρι τώρα 4.500 πτυχία, ότι είναι αναγνωρισμένοι από την κοινωνία και την αγορά εργασίας κι έκανε λόγο για διεπιστημονικό επίπεδο σπουδών που έχουν άλλα δύο τμήματα σε όλη την Ελλάδα, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Δήλωσε ότι προτείνουν και υποστηρίζουν πρόγραμμα με 15 μέλη ΔΕΠ και εστιάζουν στην ισόρροπη ανάπτυξη των δύο πυλώνων, Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Παρατήρησε πως εμβαθύνουν σε σύγχρονα ζητήματα επιχειρηματικότητας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στη δημόσια διοίκηση, στην επιχειρησιακή έρευνα, στη διοίκηση πληροφοριακών συστημάτων και την ψηφιοποίηση του επιχειρείν.

Ο Θ. Κοτσιλιέρης ενημέρωσε ότι από τους 252 περσινούς εισακτέους της σχολής, οι 207 την είχαν από 1η έως 5 επιλογή και οι 102 ως 1η.

Μίλησε για υποστήριξη της πρακτικής άσκησης φοιτητών, για λειτουργία δύο μεταπτυχιακών προγραμμάτων (Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικης Αυτοδιοίκησης και Τεχνικοοικονομικών Συστημάτων στη Διοίκηση) για 21 υποψηφίους διδάκτορες και 2 μεταδιδάκτορες, που συνεχίζουν κι ενισχύουν την έρευνα.

Γ.Σ.