Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 18:42

Πειραματικό - 10ο Δημοτικό Καλαμάτας: Πρόταση να πάρει το όνομα του Πέτρου Θέμελη

Πειραματικό - 10ο Δημοτικό Καλαμάτας: Πρόταση να πάρει το όνομα του Πέτρου Θέμελη

 

Τη μετονομασία της σχολικής μονάδας σε «Πειραματικό 10Ο Δημ. Σχ. Καλαμάτας - Πέτρος Θέμελης» προτείνει ομόφωνα ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση "η πρόταση εμπεριέχει όλες τις προϋποθέσεις του θεσμικού πλαισίου και επιπλέον:

1. Η εξωστρέφεια, το άνοιγμα του σχολείου μας στην γειτονιά, στην πόλη, στο νομό αποτελεί για εμάς προτεραιότητα και συμπίπτει με το όραμα του σπουδαίου αρχαιολόγου για άνοιγμα -κοινωνικοποίηση των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων.

2. Το Πειραματικό -10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας είναι το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, περιοχή με σπουδαία μνημεία και περίφημους αρχαιολογικούς χώρους, και αν ευδοκιμήσει και γίνει δεκτή η πρόταση από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, μας δίνει τη δυνατότητα, μας ανοίγει δρόμους για ανάληψη πρωτοβουλιών -δράσεων υλοποίησης προγραμμάτων στους αρχαιολογικούς χώρους με συνεργίες με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κάτω από την εποπτεία του λειτουργεί το σχολείο, αλλά και με άλλους φορείς πολιτισμού (όπως Διάζωμα- Γ.Α. του Κράτους) κ.α.

3. Η μετονομασία της σχολικής μονάδας σε Πειραματικό 10Ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας - Πέτρος Θέμελης θα της προσδώσει κύρος και ειδικό βάρος, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο του ανέδειξε τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας σε όλη την υφήλιο , τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη".