Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 14:00

Εκπαιδευτική δράση στο 1ο Δημοτικό Καλαμάτας

Εκπαιδευτική δράση στο 1ο Δημοτικό Καλαμάτας

Εκπαιδευτική δράση με τον τίτλο "BeeSchool" πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, από τον οργανισμό "The Bee Camp".

Τα έξοδα υλοποίησης του προγράμματος καλύφθηκαν από την Apivita. Οι εκπαιδευτές του προγράμματος χρησιμοποίησαν παιγνιώδη μορφή για να διδάξουν τους μαθητές του σχολείου για την επικονίαση και τη ζωή των μελισσών μέσα στην κυψέλη. Προσκάλεσαν τους μικρούς μαθητές να γίνουν μέλισσες για μια ημέρα, να συμμετάσχουν στο πιο όμορφο ταξίδι των επικονιαστών και να γνωρίσουν τον αξιοθαύμαστο κόσμο των μελισσών μέσα στην κυψέλη. Στο τέλος της δράσης έφτιαξαν και τα Seed bombs ή αλλιώς σποροβόμβες, μικρές μπάλες από πηλό και χώμα που περιέχουν σπόρους μελισσοκομικών φυτών, προκύπτοντας πολύχρωμα και μυρωδάτα αγριολούλουδα.

«Ηταν μια εμπειρία-γνώση αξέχαστη για τους μαθητές των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄, και Στ΄» τονίζεται. Το "The Bee Camp" αποτελεί την πρώτη Οργάνωση (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) στην Ελλάδα με αποστολή την προστασία των μελισσών και της βιοποικιλότητας.