Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 18:14

Συμπόσιο για την κυκλική οικονομία στην Καλαμάτα

Συμπόσιο για την κυκλική οικονομία στην Καλαμάτα

 

«Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία: Προκλήσεις και ευκαιρίες για την επιχειρηματικότητα και την ελληνική οικονομία» είναι το θέμα του 2ου Συμποσίου του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων «Ειδίκευσης στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική» και «Ειδίκευσης στη Διοίκηση και στον Χρηματοοικονομικό Σχεδιασμό για Στελέχη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα».

Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη 21 του μήνα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο κεντρικό αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στον κόμβο Αντικαλάμου.

Στόχος του συμποσίου είναι σύμφωνα με τους διοργανωτές “η ανάδειξη των προοπτικών των ελληνικών επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας στο σύγχρονο οικονομικό-κοινωνικό περιβάλλον, όπου η υιοθέτηση πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας θεωρούνται βαρύνουσας σημασίας. Για την επίτευξη του στόχου αυτού οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα κληθούν να συνδέσουν την πορεία της επιστημονικής έρευνας με την υφιστάμενη γνώση και τις καλές πρακτικές των επιχειρήσεων και των κοινωνικών φορέων σε ζητήματα ESG και Κυκλικής Οικονομίας”.

Ως ομιλητές θα συμμετάσχουν ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Μακεδονίας, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, καθώς επίσης και στελέχη εταιρειών.

Το Συμπόσιο απευθύνεται τόσο στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όσο και σε επιχειρηματίες και πολίτες της Καλαμάτας αλλά και ευρύτερα του Νομού Μεσσηνίας.