Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 08:29

Ζητούν κάλυψη κενών στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμάτας

Ζητούν κάλυψη κενών στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμάτας

 

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Καλαμάτας απαιτεί άμεσα α) την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών και β) τη διάθεση αιθουσών σε ένα σχολικό συγκρότημα με πλήθος κενών αιθουσών.

Πιο αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου έχει αφήσει το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Καλαμάτας με 70 ώρες κενών την εβδομάδα, στο τέλος Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα 30 ώρες ΠΕ 88.01 Γεωπόνων, 18 ώρες ΠΕ 87.02 Νοσηλευτικής, 06 ώρες ΠΕ 87.03 Αισθητικής, 10 ώρες ΠΕ01 Θεολόγων και 06 ώρες ΤΕ01.19. Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν λειτουργεί ο νεοσύστατος τομέας αισθητικής και υπολειτουργεί ο τομέας γεωπονίας, εξαλείφοντας ουσιαστικά τις μικρές δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης των μαθητών του σχολείου, αφήνοντας τους ανεκπαίδευτους.

Πέρα από το πρόβλημα των κενών ο Δήμος Καλαμάτας αφού αναλώθηκε σε φιέστες σχολικού ενδιαφέροντος προεκλογικά και εντός του καλοκαιριού ουσιαστικά αγνόησε -όπως το συνηθίζει άλλωστε- τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων που είχαν κατατεθεί έγκαιρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και πριν την συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων. Με το υπ’αριθμ. 17/05-07-2023 έγγραφο του (αρ.πρωτ. 71798 / 06-07-2023 Δήμου Καλαμάτας) ο Σύλλογος Γονέων ζήτησε να λυθεί το πρόβλημα των αιθουσών. Αυτή τη στιγμή σε περίπτωση απουσίας 2 καθηγητών δεν υπάρχει χώρος να συγκεντρωθούν τα παιδιά σε μία αίθουσα με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται σε υπαίθριους χώρους (οι αίθουσες δεν μπορούν να χωρέσουν 15 άτομα). Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση ενόψει μάλιστα του χειμώνα πρέπει να σταματήσει. Ο Δήμος οφείλει να δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον και όχι επικοινωνιακό”, καταλήγει η ανακοίνωση.