Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 22:30

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο 18ο Δημοτικό Καλαμάτας (φωτό)

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο 18ο Δημοτικό Καλαμάτας (φωτό)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα η χριστουγεννιάτικη γιορτή στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Τραγούδια, χορός, κέφι, γλυκές και αλμυρές λιχουδιές για τα παιδιά τα οποία είχαν φέρει από ένα στολίδι το καθένα και στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ υπήρχε και λαχειοφόρος αγορά.

Παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες

Στο πλαίσιο της γιορτής υπήρξε παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες τόσο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, όσο και από το ΣΤ1 και το ΣΤ2.

Η έκτη τάξη του σχολείου με πρωτοβουλία των δασκάλων τους, της κυρίας Δώρας, της κυρίας Νάνσυς, της κυρίας Νάσιας και της κυρίας Ελένης δημιούργησαν ξεχωριστά και όμορφα διακοσμητικά για τις άγιες αυτές ημέρες.
Σκοπός ήταν να μαζευτούν χρήματα για την αγορά χριστουγεννιάτικων δώρων που θα προσφερθούν στο Ειδικό Σχολείο, αλλά και για την κάλυψη διαφόρων αναγκών της σχολικής μονάδας.

Το παζάρι διοργανώθηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Δεξιοτήτων και της θεματικής Επιχειρηματικότητα–Αγωγή Σταδιοδρομίας– Γνωριμία με επαγγέλματα, αλλά και ως δραστηριότητα του ευρωπαϊκού έργου eTwinning που εκπονεί φέτος το τμήμα ΣΤ1 στα Αγγλικά.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί θέλοντας να εμφυσήσουν στα παιδιά τη φιλοσοφία της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας, έκαναν σύνθημα το «Τίποτα δεν πάει χαμένο».
Γι’ αυτό, στο παζάρι, εκτός από τις χειροποίητες δημιουργίες, υπήρξε και πάγκος με μεταχειρισμένα παιδικά βιβλία, παιχνίδια και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

Κ.Ηλ.