Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023 16:19

Δράξασθε παιδείας!

Έχοντας την πεποίθηση πως ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και συμπεριληπτικό σχολείο διδάσκει τις μαθήτριες και τους μαθητές του όχι μόνο εντός του χώρου του αλλά και έξω από αυτόν βρεθήκαμε ως ΓΕΛ Ανδρούσας,  την Τρίτη 19/12/2023 στον χώρο του Κοινοβουλίου.

Αφού ακούσαμε ιδιαίτερα σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία και τη χρήση του κτιρίου και ξεναγηθήκαμε σε αυτό, είχαμε την ευκαιρία  να παρακολουθήσουμε μέρος της συνεδρίασης της Ολομέλειας που διεξαγόταν από το πρωί της ίδιας μέρας, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες.

Με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Μπούρα, αφού αναγγελθήκαμε και χειροκροτηθήκαμε από το σύνολο των παρευρισκομένων, ιδίοις όμμασι και ιδίοις ωσί «μυηθήκαμε» στις αρχές του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερη χαρά για όλες και όλους μας αποτέλεσε και η συνάντησή μας με τους βουλευτές  Άγγελο Συρίγο και Ιωάννη Λαμπρόπουλο. Ο κ. Συρίγος  αφού μας θύμισε την καταγωγή του από το Διαβολίτσι, τόνισε την ανάγκη οι νέοι να διδάσκονται από το παρελθόν και να οραματίζονται το μέλλον.

Ο κ. Λαμπρόπουλος, εμφανώς συγκινημένος, εξήγησε στα παιδιά πως και ο ίδιος υπήρξε μαθητής του Λυκείου Ανδρούσας σε εποχές που χρειαζόταν να μετακινείται με τα πόδια από το χωριό του (Ελληνοεκκλησιά), χωρίς όμως αυτό να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του.

Προέτρεψε τα παιδιά να γίνουν χρήσιμοι πολίτες και ανεξάρτητα από τους προσωπικούς τους στόχους να νοιάζονται για το κοινό καλό.

Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και τους δύο και ευχόμαστε οι πράξεις τους να συνεχίσουν να μας κάνουν περήφανες και περήφανους. Ευχαριστούμε και εσάς για την ευκαιρία που μας δώσατε να δημοσιεύσουμε όσα ζήσαμε.

Με εκτίμηση,

Οι 29 μαθητές /-τριες του Γενικού Λυκείου Ανδρούσας Μεσσηνίας και οι συνοδοί τους Άγγελος Κωνσταντόπουλος, Σταυρούλα Παπαβασιλείου, Ιωάννα Σταυροπούλου