Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 16:15

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας και Πανεπιστημίου Πατρών: Μουσείο Ελληνικής Εκπαίδευσης στα Φιλιατρά

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας και Πανεπιστημίου Πατρών: Μουσείο Ελληνικής Εκπαίδευσης στα Φιλιατρά

Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας και του Πανεπιστημίου Πατρών για τη διαμόρφωση του Μουσείου Ελληνικής Εκπαίδευσης στο κτήριο Σπέντζα στα Φιλιατρά όπως και την οργάνωση και μελέτη του αρχειακού υλικού του, υπογράφτηκε το Σάββατο το μεσημέρι.

Μετά την ψηφιακή υπογραφή, που ήδη έχει γίνει και η δημιουργία του μουσείου έχει προχωρήσει, το Σάββατο ημέρα γιορτής του πολιούχου υπογράφτηκε το μνημόνιο μεταξύ του Δημάρχου Τριφυλίας Γεώργιου Λεβεντάκη και του Μεσσήνιου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα.

Ένα μουσείο που δημιουργείται με τη σημαντική συμβολή του Συλλόγου «Μαυροπίνακας», ο οποίος συγκέντρωσε με πολύ κόπο, διαφύλαξε το υλικό και παραχώρησε τη χρήση του.

Μιλώντας για αυτή τη συνεργασία ο κ. Λεβεντάκης επισήμανε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Πανεπιστήμιο Πατρών για τη συνεργασία προκειμένου να κάνουμε αυτή τη παρουσίαση. Τον κ. Μπούρα τον οποίο ευχαριστούμε μέσα από τη καρδιά μας, όπως και τη κ. Στυλιανού που κρατά σε υψηλό επίπεδο τα πολιτιστικά του τόπου μας».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας τόνισε: «Ο Δήμος Τριφυλίας έχει την αμέριστη στήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών και του τμήματος Διοίκησης Τουρισμού. Η κ. Αργυροπούλου έχει βοηθήσει στο στήσιμο του Μουσείου, σήμερα φέραμε αρκετά βιβλία από το Πανεπιστήμιο Πατρών και τις επόμενες ημέρες θα έρθουν πολύ περισσότερα, όχι μόνο για αυτό το μουσείο αλλά και για τις βιβλιοθήκες των γύρο χωριών, ώστε να μπορούν τα παιδιά οι γονείς αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από επίσημα και πολύτιμα βιβλία».

Τέλος η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μαρία Αργυροπούλου ανέφερε: «Είναι μια συλλογική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το Δήμο Τριφυλίας εδώ και πολύ καιρό. Φτιάχνουμε ένα μουσείο μαζί με το Σύλλογο Μαυροπίνακα, ένα μουσείο εκπαίδευσης. Είναι συγκινητική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της περιοχής, αλλά και των ανθρώπων, όπως και οι δωρεές που δεχόμαστε κάθε μέρα. Η συμμετοχή του δημάρχου και της κ. Στυλιανού είναι καθοριστική σε αυτό και θεωρώ ότι θα κάνουμε από τα καλύτερα μουσεία σε σχέση με την εκπαίδευση και μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχετε την ευκαιρία να το δείτε».

Κ.Μπ.