Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024 12:30

Το 4ο Λύκειο Καλαμάτας στη Μαθητική Εμπορική Εκθεση Αθήνας

Το 4ο Λύκειο Καλαμάτας στη Μαθητική Εμπορική Εκθεση Αθήνας

Στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Αθήνας 2024, στο The Mall Athens την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, με φορέα διοργάνωσης το Junior Achievement Greece, συμμετείχε ο Όμιλος Επιχειρηματικότητας του 4ου Λυκείου Καλαμάτας.

Στον συγκεκριμένο όμιλο συμμετέχουν οι μαθητές: Κωνσταντίνα - Παναγιώτα Αθανασοπούλου, Σταυρούλα Αντωνοπούλου, Σταμάτης Αποστολόπουλος, Βασιλική Γαϊτανάρου,Σταυρούλα Γεωργούση, Χρυσούλα Γουζέα, Μαρία - Ιωάννα Γκομέση, Γεωργία Δημητροπούλου, Χριστίνα Κιοσσέ, Βασιλική Κοτταρίδη, Αμαλία - Χριστίνα Κρασσακοπούλου, Ελπίδα Μελιγαλιώτη, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την φιλόλογο και υποδιευθύντρια του σχολείου Κυριακή Κατσίρου.

Στην έκθεση συμμετείχαν 56 σχολεία από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Το κάθε σχολείο παρουσίασε μέσα στον πολυσύχναστο χώρο του The Mall Athens, τη δική του μαθητική επιχείρηση, σε περίπτερο που παραχώρησε το Junior Achievement Greece.

Οι μαθητές του 4ου Λυκείου παρουσίασαν την εικονική επιχείρηση που δημιούργησαν στο πλαίσιο του Ομίλου Επιχειρηματικότητας, η οποία φέρει την επωνυμία Health and Herbs και έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός φυτωρίου αρωματικών φυτών με θεραπευτικές για την υγεία του ανθρώπου ιδιότητες, όπως μέντα, ρίγανη, δυόσμος, βασιλικός, λεβάντα. Είναι αξιοσημείωτο πως η εγκατάσταση του φυτωρίου αυτού βρίσκεται στον χώρο του σχολείου και συγκεκριμένα σε ένα μικρό θερμοκήπιο που έχει δημιουργηθεί εκεί.

Με τη συμμετοχή τους στην παραπάνω έκθεση οι μαθητές βίωσαν μία σημαντική για αυτούς εμπειρία, καθώς είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν με το κοινό, να μιλήσουν για την επιχειρηματική τους ιδέα και να προβούν σε πραγματικές πωλήσεις των προϊόντων που παράγει η επιχείρησή τους.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Κυριακή Κατσίρου και Νικόλαος Παπαθωμόπουλος.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού πραγματοποιεί το 4ο Λύκειο Καλαμάτας την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου. Τα θέματα της εκδήλωσης είναι: “Επιλογή επαγγέλματος και σπουδών στην ψηφιακή εποχή”, με εισηγητή τον Νίκο Δρόσο. “Διαχείριση του στρες, οδηγίες σε μαθητές/τριες και γονείς”, με εισηγήτρια την Σοφία Στουραΐτου.

Ο δρ. Νίκος Δρόσος είναι επίκουρος καθηγητής Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Συμπεριφοράς του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και συντονιστής του αντίστοιχου μεταπτυχιακού προγράμματος. Έχει διδάξει επί σειρά ετών σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ταμίας του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση κι Επαγγελματική Επανένταξη (Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.), αντιπρόεδρος ταυ Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Υποστηριζόμενης Εργασίας (ΕΠ.ΕΤ.ΎΠ.Ε.), Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν σε ζητήματα επαγγελματικής αξιολόγησης και στα θέματα επαγγελματικής προσαρμοστικότητας και επαγγελματικής συμβουλευτικής σε κοινωνικά ευάλωτους πληθυσμούς.

Η Σοφία Στουραΐτου είναι ψυχολόγος MSc, σύμβουλος απασχόλησης. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, καθώς και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με θέμα “Ψυχολογία και ΜΜΕ”, επίσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τον Ιούνιο του 2013 ολοκλήρωσε το τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Θεραπεία Οικογένειας Συστημικής Προσέγγισης”, που οργανώνει η Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του ΨΝΑ Αττικής. Από το 2007 εργάζεται στον τομέα της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, έχοντας αποκτήσει μεγάλη κλινική εμπειρία στην ατομική και ομαδική συμβουλευτική ατόμων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες.