Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 08:00

Καλαμάτα: Δράση σχολικής διαμεσολάβησης με συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών

Καλαμάτα: Δράση σχολικής διαμεσολάβησης με συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών

 

Την ταινία “Οι 12 ένορκοι” παρακολούθησαν την περασμένη Τετάρτη μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείων της Καλαμάτας και του Λυκείου Αριστομένη, στο πλαίσιο δράσης του προγράμματος “Σχολικής διαμεσολάβησης”.

Ειδικότερα, στην αίθουσα “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, όπου προβλήθηκε η εν λόγω ταινία με τη συνεργασία της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας, συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 1ο ΕΠΑΛ, το 2ο Γυμνάσιο, το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Παραλίας, το 4ο Λύκειο Καλαμάτας και το Λύκειο Αριστομένη, που είναι τα σχολεία τα οποία υλοποιούν το πρόγραμμα της “Σχολικής διαμεσολάβησης”.

Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε συζήτηση για έννοιες όπως η προκατάληψη και ο ρατσισμός και αναδείχθηκε η δυσκολία της αντικειμενικότητας, ο κίνδυνος της κοινωνικής διάκρισης, αλλά και τα αίτια της οργής απέναντι στο διαφορετικό. Η δράση αυτή, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και ενισχύει την εκπαίδευση των μαθητών στη Σχολική Διαμεσολάβηση.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας και εκπρόσωπος της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Βασίλης Παπαευσταθίου, η δικηγόρος - διαμεσολαβήτρια Αναστασία Λιόκουρα και οι εκπαιδευτικοί που συντονίζουν στα σχολεία τους το πρόγραμμα Βιβή Λάμπρη, Φωτεινή Φλώρου, Πέρσα Κοτσονούρη, Άλκη Δίμιζα, Αντωνία Λεβέντη, Ελένη Σύρμα, Άρης Τριανταφυλλόπουλος.