Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 14:47

4ο Λύκειο Καλαμάτας: Ο Στ. Μπένος μίλησε σε μαθητές για το σπουδαίο έργο του Π. Θέμελη

4ο Λύκειο Καλαμάτας: Ο Στ. Μπένος μίλησε σε μαθητές για το σπουδαίο έργο του Π. Θέμελη

Ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος βρέθηκε χθες στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας και μίλησε για τον Πέτρο Θέμελη.

Η ομιλία του έγινε στους μαθητές και τις μαθήτριες, που μετέχουν στο πρόγραμμα του Διαζώματος “Μαθητές ξεναγούν μαθητές σε αρχαιολογικούς χώρους”, παρουσία της διευθύντριας του σχολείου Βασιλικής Πανταζή (υπεύθυνη του προγράμματος) και του καθηγητή Νίκου Κοσμόπουλου.

Ο Στ. Μπένος τόνισε ότι “μιλάμε για τον σημαντικότερο αρχαιολόγο του κόσμου. Είναι ο κορυφαίος”. Μίλησε για τον Πέτρο Θέμελη ασυμβίβαστο άνθρωπο, καθηγητή και φιλόσοφο της αρχαιολογίας και την 3η εξορία του στην Αρχαία Μεσσήνη που έγινε η πατρίδα του κι ετάφη εκεί.

Σημείωσε ότι ήταν σπουδαίος δάσκαλος, πλανητικός αρχαιολόγος και φανατικός στη χρήση των μνημείων, στο άνοιγμά τους στην κοινωνία ως μέρος της καθημερινότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας.
Το 4ο Λύκειο Καλαμάτας πρόκειται να συμμετάσχει στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο που οργανώνει το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών 17 με 20 Απριλίου, με τίτλο “Ελα να σου μιλήσω για τον τόπο μου”. Και το θέμα που θα παρουσιάσει, θα είναι “Πέτρος Θέμελης και Αρχαία Μεσσήνη. Μια σχέση ζωής”.

Στο συνέδριο αυτό θα μετέχουν δια ζώσης ή και διαδικτυακά 394 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Η ομάδα των μαθητών του 4ου Λυκείου θα ετοιμάσει και θα παρουσιάσει ένα βίντεο με αναφορές στον Πέτρο Θέμελη από τον Στ. Μπένο και συνεργάτες του - εργαζόμενους στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Γ.Σ.