Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 17:45

Μαθητές του 1ου Δημοτικού Καλαμάτας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

 

Με μια επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας γιόρτασαν χθες οι Ε1 και Ε2 τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Μια ημέρα αφιερωμένη στο διάβασμα και την ανάδειξη της σημασίας του βιβλίου για τα παιδιά, που όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του σχολείου αποτέλεσε μια ιδιαίτερη εμπειρία για τους μαθητές του οι οποίοι επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη με τη συνοδεία των δασκάλων τους, Δήμητρα Λαμπίρη και Ασπασία Τσώνη.

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: “Η ημέρα αυτή, που εορτάζεται κάθε χρόνο προς τιμήν του μεγάλου Δανού παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, αποτελεί μια υπέροχη ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τη φιλαναγνωσία και να εμπνεύσουμε τα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο της λογοτεχνίας.

Τα παιδιά του Σχολείου μας απήλαυσαν δύο εργαστήρια που οργανώθηκαν με πολύ μεράκι και αγάπη από το προσωπικό της βιβλιοθήκης. Στο πρώτο εργαστήριο, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στη βιβλιοθήκη όπου, υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας κ. Μάγδας Σουλιώτη, έμαθαν να αναζητούν βιβλία στα βιβλιοστάσια, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τον πλούτο των γνώσεων που κρύβει η βιβλιοθήκη.

Στο δεύτερο εργαστήριο, η εκπαιδευτικός μουσικής κ. Πάρρυ Λουμίτη με τη μουσική, την κίνηση και τα χρώματα, μύησε τα παιδιά στον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου. Μέσα από δραστηριότητες που ενέπνευσαν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, τα παιδιά βίωσαν μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη στη μνήμη τους”.