Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 15:00

Επίσκεψη μαθητών του 24ου Δημοτικού Καλαμάτας στην “Ε”

Επίσκεψη στα γραφεία της “Ε” πραγματοποίησαν χθες μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Συνοδευόμενοι από τον διευθυντή Δημήτρη Βεργόπουλο, τη δασκάλα Εφη Μπακόλα και τη σχολική ψυχολόγο Αδαμαντία Αντωνοπούλου, ενημερώθηκαν για τη διαδικασία έκδοσης μίας εφημερίδας, για τις διαφορές της ενημέρωσης ανάμεσα στο χαρτί και στο διαδίκτυο καθώς και για το πως φτάνει η πληροφορία στις νεότερες ηλικίες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Βεργόπουλος γνωστοποίησε πως το σχολείο από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά θα τυπώνει τη δική του εφημερίδα σε μηνιαία βάση, αναλαμβάνοντας όλοι οι μαθητές των τάξεων από ένα διαφορετικό ρόλο, από συγγραφικές ομάδες και ρεπόρτερ, μέχρι φωτογράφους, ούτως ώστε να είναι όλοι συντελεστές της προσπάθειας αυτής.

Ο ίδιος, σημείωσε πως σε συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, ζητήθηκε από το Δήμο ένα βαγόνι από το πάρκο του ΟΣΕ για να παραχωρηθεί στο σχολείο, με σκοπό να κάνει μια τάξη κάθε μέρα μάθημα σε αυτό, αποτελώντας τη 13η αίθουσα του σχολείου.

Παράλληλα, η κα Αντωνοπούλου ενημέρωσε πως το σχολείο έχει προγραμματίσει μια ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την Ενδοσχολική βία την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η οποία θα απευθυνθεί προς τους γονείς. Σε αυτή, θα αναλυθούν οι ορισμοί της, οι μορφές της και ο ρόλος του σχολείου απέναντί της, θέτοντας ως κύριο ζητούμενο την πρόληψη.

Από την πλευρά της, η κα Μπακόλα παρατήρησε πως πρέπει να δοθεί στα παιδιά χώρος και χρόνος για δημιουργικές δραστηριότητες, ούτως ώστε να αποστασιοποιηθούν από την πολύωρη χρήση των κινητών, βρίσκοντας ενδιαφέροντα σε δράσεις όπως η ζωγραφική, το τραγούδι ή ο χορός. Στο τέλος, τα παιδιά πρόσφεραν ως συμβολικό δώρο στην “Ε”, ένα ημερολόγιο του σχολείου.