Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 22:43

Διαμαρτυρία για την ειδική αγωγή στην Καλαμάτα

Παρέμβαση έξω από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Μεσσηνίας θα κάνουν αύριο 12 του μήνα και ώρα 10 το πρωί οι σύλλογοι γονέων, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην ειδική αγωγή.

Το περιεχόμενο της παρέμβασης είναι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ειδική αγωγή στο νομό και μέσα από τις δράσεις τους οι προαναφερόμενες συλλογικότητες επιδιώκουν σύσσωμες “αυτός ο Σεπτέμβρης να μην είναι ίδιος!”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο κάλεσμά τους. 
Πιο αναλυτικά, η πρόσκληση σε συμμετοχή στην αυριανή δράση αναφέρει:
“Η Ειδική Αγωγή στη χώρα μας εκπέμπει SOS: ελλείψεις σε εκπαιδευτικό, βοηθητικό και ειδικό προσωπικό τόσο στα ειδικά σχολεία, όσο και στα σχολεία τυπικής ανάπτυξης καθιστούν πλέον ανεπαρκή τη βοήθεια που δίνεται στα παιδιά μας. Συνεχίζουμε τις δράσεις για να απαιτήσουμε αυτός ο Σεπτέμβρης να μην είναι ίδιος…
Να καλυφθούν άμεσα όλα τα εκπαιδευτικά κενά και να γίνουν έστω σημαντικά βήματα για ασφαλή και σύγχρονα σχολικά κτίρια!
Συνεχίζουμε: Την Παρασκευή 12/4 στις 10:00, έξω από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (κάτω από την πλατεία Υπαπαντής) καλούμε όλους τους γονείς, και ιδιαίτερα τους γονείς των ειδικών σχολείων της πόλης, τους γονείς που τα παιδιά τους έχουν κουτσή παράλληλη στήριξη, τους γονείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα τμήματα ένταξης, τους γονείς που δεν έχουν πού να απασχολήσουν τα παιδιά τους, μετά το πέρας του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους που βιώνουν τον Γολγοθά της υποστελέχωσης και δίνουν καθημερινό αγώνα, για να στηρίξουν τα παιδιά!
Να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα που στερούν στα παιδιά μας! Προχωράμε όλοι μαζί για τα κοινά μας προβλήματα, για το κοινό μας μέλλον”.  
Την σχετική ανακοίνωση υπογράφουν οι σύλλογοι: Σύλλογος Γονέων Ειδικού Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Καλαμάτας, Σύλλογος Γονέων ΕΕΕΕΚ, Σύλλογος γονέων ΕΝΕΕΓΥΛ, Ένωση Γονέων Καλαμάτας, Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσσηνίας, Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Πελοποννήσου-ΣΕΕΠΕΑ.