Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 12:15

Καλαμάτα: Αιτήσεις για φοίτηση στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο

Ολοκληρώνονται αύριο οι αιτήσεις για φοίτηση μαθητών/τριών στην Α' τάξη του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας για το σχολικό έτος 2024-2025.

Έχουν προκηρυχθεί πενήντα θέσεις για να κληρωθούν παιδιά, ώστε να φοιτήσουν στην Α' Γυμνασίου.

Οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν τη συμμετοχή του παιδιού τους στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 17 Μαΐου, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση έως την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 23:59 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), κατηγορία Εκπαίδευση, υποκατηγορία Εγγραφή σε σχολείο, ενότητα Αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Όπως αναφέρει η διεύθυνση του σχολείου, “το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας πρωτοστατεί στις διδακτικές καινοτομίες. Ακολουθεί σύγχρονες μεθόδους Διδακτικής. Στελεχώνεται από υψηλά καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό. Συνεργάζεται με Πανεπιστήμια, σχολικά ιδρύματα του εξωτερικού, ερευνητικούς φορείς. Συμμετέχει σε μαθητικά συνέδρια, κοινωνικοποιεί τα παιδιά αρμονικά μέσα από τη διασύνδεση με κοινωνικούς φορείς. Οι βιωματικές δράσεις συνιστούν θεμέλιο της διδακτικής μας πράξης”.

Το σχολικό έτος 2023-2024 όπως τονίζεται, πραγματοποιήθηκαν 20 εκπαιδευτικές εκδρομές. Ταυτόχρονα, λειτουργούν 11 Όμιλοι Αριστείας και Καινοτομίας και 8 τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 27210 29567.