Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 08:45

Τηλεκπαίδευση λόγω έργων στο Δημοτικό Χανδρινού!

Τηλεκπαίδευση λόγω έργων στο Δημοτικό Χανδρινού!

 

Δεν λειτούργησε χθες το Δημοτικό Σχολείο Χανδρινού, καθώς παραμένει εργοτάξιο και δεν πρόκειται να λειτουργήσει αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον και οι μαθητές ξεκίνησαν μαθήματα μέσω webex.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις γονιών κι εκπαιδευτικών.

Το πρόβλημα που προέκυψε με την αντικατάσταση της στέγης - οι εργασίες ξεκίνησαν αμέσως μετά το κλείσιμο του σχολείου για τις διακοπές του Πάσχα - οδήγησε στη διακοπή των εργασιών, με αποτέλεσμα το σχολείο να είναι εργοτάξιο και να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Η αντικατάσταση της στέγης αποτελεί μέρος του όλου έργου, που αφορά εσωτερικές αναδιαρρυθμίσεις και προσθήκη κατ’ επέκταση ισογείου κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Χανδρινού και υλοποιείται με εργολαβία των “Κτιριακών Υποδομών”, προϋπολογισμού 380.000 ευρώ.

Το πρόβλημα που προκάλεσε τη διακοπή των εργασιών, σχετιζόταν με τη μη αντικατάσταση της παλιάς ξυλείας της σκεπής, που δεν θα γινόταν με το έργο που ξεκίνησε. Υπήρξαν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία και τελικά οι εργασίες που επανεκκίνησαν, περιλαμβάνουν την αντικατάσταση της ξυλείας.

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε ότι οι εργασίες στη στέγη θα ολοκληρωθούν έως το τέλος της εβδομάδας και το σχολείο θα επαναλειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα 20 του μήνα. Ολες οι υπόλοιπες εργασίες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι.

Μεταξύ των διαμαρτυριών η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας αναφέρει ότι “στις 27/4 ξεκίνησαν από εργολαβικό συνεργείο οι εργασίες αντικατάστασης που όμως γρήγορα σταμάτησαν, καθώς εντοπίσθηκαν παρεκκλίσεις και παραβιάσεις των προβλεπόμενων από τη μελέτη εργασιών. Οι διακοπές του Πάσχα τελείωσαν και το σχολείο θα συνεχίσει να παραμένει κλειστό!!! Πρόκειται για μία εξέλιξη απαράδεκτη και προσβλητική για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Τέτοιες εργασίες δεν επιτρέπεται να πραγματοποιούνται μεσούσης της χρονιάς.

Την ίδια ώρα είναι απαράδεκτη η οδηγία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας για διεξαγωγή των μαθημάτων μέσω webex. Ουσιαστικά ομολογεί ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για το ασφαλές άνοιγμα του σχολείου και έτσι μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να σταθούν μπροστά σε μια οθόνη, μιας και η τηλεκπαίδευση έχει μετατραπεί σε φάρμακο για πάσα νόσο. Δεν ενδιαφέρονται για τις πραγματικές ανάγκες και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών”.

Η εκπαιδευτική συνδικαλιστική παράταξη απαιτεί “άμεσα, από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να βρεθεί χώρος κατάλληλος για επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στη δια ζώσης διδασκαλία. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από τον δήμο και την ΚΤΥΠ, ώστε να ολοκληρωθούν, ταχύτατα, οι εργασίες στο Δ.Σ. Χανδρινού”.