Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 08:54

Πάνω από 600 μαθητές και νέοι στο Φεστιβάλ Ρομποτικής Καλαμάτα: Καινοτόμες προτάσεις και πρωτοπόρες ιδέες (φωτογραφίες)

Πάνω από 600 μαθητές και νέοι στο Φεστιβάλ Ρομποτικής Καλαμάτα: Καινοτόμες προτάσεις και πρωτοπόρες ιδέες (φωτογραφίες)

 

Γιορτή καινοτόμων προτάσεων και πρωτοπόρων ιδεών μαθητών και νέων, από διάφορα σχολεία εκπαιδευτικά ιδρύματα και δομές, καθώς κι εργαστήρια της Πελοποννήσου και της πατρίδας μας (ακόμα και από το Μαϊάμι των ΗΠΑ με τηλεδιάσκεψη), αποτέλεσε το 3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων του Δήμου Καλαμάτας, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το απόγευμα του Σαββάτου η πλατεία γέμισε παιδιά και τραπέζια με τις ξεχωριστές δημιουργίες τους, με ρομπότ και άλλες πατέντες, με στόχο, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες να κάνουν καλύτερη τη ζωή και τον κόσμο μας τα επόμενα χρόνια.

Συμμετείχαν 60 ομάδες με περισσότερα από 600 μέλη από Καλαμάτα και άλλες περιοχές του δήμου και της Μεσσηνίας (Βέργα, Αρφαρά, Θουρία, Ασπρόχωμα, Χαρακοπιό, Ραφήνα, Τρίπολη, Σπάρτη, Σκάλα Λακωνίας, Ερμιόνη, Ξυλόκαστρο, Λουτράκι, Καρδίτσα αλλά και από το ελληνικό σχολείο που εδρεύει στο Μαϊάμι των ΗΠΑ (με καθηγητή τον Καλαματιανό Ονούφριο Κωστάκη).

Υπογραμμίζοντας τη σημασία και την επιτυχία του φεστιβάλ, τα παιδιά και τις δημιουργίες τους καλωσόρισα ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο γ.γ. της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιάννης Φραγκής, ο κ. Κόντης - αντιπρόεδρος της εταιρείας Ameresco (καινοτόμες τεχνολογίες ΑΠΕ) χρυσού χορηγού του φεστιβάλ, ενώ ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος έδωσε το “πράσινο φως” για την έναρξη.