Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 11:15

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ορκωμοσία στο Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής (φωτογραφίες)

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ορκωμοσία στο Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής (φωτογραφίες)

Tελετή ορκωμοσίας των πτυχιούχων του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε χθες στο Κεντρικό Αμφιθέατρο, στον Αντικάλαμο.

Συνολικά, ορκίστηκαν 83 προπτυχιακοί και 69 μεταπτυχιακοί φοιτητές, προερχόμενοι στη δεύτερη περίπτωση από δύο προγράμματα της Σχολής. Τους όρκους ανέγνωσαν από τους προπτυχιακούς ο Αντώνης Καισάρειος και από τους μεταπτυχιακούς ο Στυλιανός Παππάς. Χαιρετισμούς και ευχές σε όλους απηύθυνε ο Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης, Αναπληρωτής Καθηγητής Οδυσσέας Σπηλιόπουλος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, Ηλίας Μακρής.

O κ. Σπηλιόπουλος έκανε λόγο για ένα απαιτητικό και δύσκολο πρόγραμμα σπουδών, μέσα από ένα τμήμα που συγκαταλέγεται στα τρία που έχουν λάβει την υψηλότερη αναγνώριση από τον Παγκόσμιο Φορέα Πιστοποίησης Λογιστών. Ο ίδιος, σημείωσε πως με το πτυχίο αυτό, προσφέρονται οι γνώσεις, οι ικανότητες και οι δεξιότητες για την ανταπόκριση στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Από την πλευρά του, ο κ. Μακρής σημείωσε πως μέλημα της Σχολής είναι οι θυσίες των σπουδαστών να πιάνουν τόπο και το πτυχίο τους να έχει σημαντικό αντίκρισμα στο αύριο. Παράλληλα, στάθηκε στους ερευνητικούς διαγωνισμούς που έλαβαν μέρος οι φοιτητές, αλλά και στις δράσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, με πολλές συμμετοχές σε project και εργασίες, προσφέροντας παραστάσεις και εκτός των αιθουσών.

Στη συνέχεια, για τα προγράμματα τοποθετήθηκαν οι υπεύθυνοι καθηγητές Στέφανος Γιακουμάτος και Οδυσσέας Σπηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για σημαντικά εργαλεία για την επαγγελματική πορεία των πτυχιούχων.