Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 14:15

Κροάτες εκπαιδευτικοί στο 1ο Δημοτικό Καλαμάτας

Κροάτες εκπαιδευτικοί στο 1ο Δημοτικό Καλαμάτας

Mια ομάδα εκπαιδευτικών από το σχολείο Hugo Badalic της πόλης Slavonski Brod της Κροατίας φιλοξένησε στα τέλη Μαΐου το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Job Shadowing Erasmus+, με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι Κροάτες εκπαιδευτικοί γνώρισαν τη διεύθυνση του σχολείου και ενημερώθηκαν για τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του. Η περιήγησή τους στους χώρους του σχολείου, τους έδωσε μια ολοκληρωμένη εικόνα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Σε συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, αναλύθηκαν οι ομοιότητες και οι διαφορές μεταξύ των εκπαιδευτικών συστημάτων Ελλάδας και Κροατίας. Οι Κροάτες εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα, αποκτώντας άμεση επαφή με τη διδακτική πρακτική του σχολείου. Επίσης, συμμετείχαν στη λειτουργία του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Κόμποι», όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη δημιουργική εργασία των μαθητών του 1ου Δημοτικού. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning με τίτλο “EuroCityCanvas: Mapping the social face of our cities”, το οποίο εκπονείται φέτος στο σχολείο της Καλαμάτας. Το πρόγραμμα αυτό επικεντρώνεται στην κοινωνική διάσταση των πόλεων και προωθεί τη συνεργασία μεταξύ μαθητών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Κροάτες εκπαιδευτικοί κατέγραψαν όλες τις καλές πρακτικές που συνάντησαν, εμπλουτίζοντας το δικό τους εκπαιδευτικό οπλοστάσιο. Τις απογευματινές ώρες, ξεναγήθηκαν στην Καλαμάτα, απολαμβάνοντας την τοπική κουλτούρα και τα αξιοθέατα.