Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 15:30

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ο Μιχ. Κοσμόπουλος επίτιμος καθηγητής στο τμήμα Ιστορία και Αρχαιολογίας

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ο Μιχ. Κοσμόπουλος επίτιμος καθηγητής στο τμήμα Ιστορία και  Αρχαιολογίας

Η τελετή αναγόρευσης του Μηχαήλ Β. Κοσμόπουλου σε επίτιμο καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα γίνει σήμερα στις 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Σχολής «Νικόλαος Γ. Πολίτης» στην Καλαμάτα.

Ο κ. Κοσμόπουλος είναι καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Missouri-St. Louis και ακαδημαϊκός. Στην αντιφώνησή του ο ίδιος θα αναπτύξει το θέμα «Νέα στοιχεία για τη γένεση του μυκηναϊκού πολιτισμού από τις ανασκαφές στην Ικλαινα».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ 

Η τελετή θα ξεκινήσει με προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή κ. Αθανάσιο Κατσή. Στη συνέχεια, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, Καθηγητής κ. Γιώργος Ανδρειωμένος, καθώς και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Καθηγητής κ. Αθανάσιος Χρήστου.

Ακολουθεί laudatio του τιμώμενου από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, κα Ευγενία Γιαννούλη. Θα πραγματοποιηθεί η ανάγνωση της απόφασης του Τμήματος για την αναγόρευση του Καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Missouri- St. Louis και ακαδημαϊκού, κ. Μιχαήλ Β. Κοσμόπουλου, σε Επίτιμο Καθηγητή από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα προχωρήσει στην περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τέλος, ο τιμώμενος θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα: «Νέα στοιχεία για τη γένεση του μυκηναϊκού πολιτισμού από τις ανασκαφές στην Ίκλαινα».