Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 15:50

Απονομή επαίνων για το διαγωνισμό “Πυθαγόρας” στο 10ο Πειραματικό Δημοτικό Καλαμάτας “Πέτρος Θέμελης”

Απονομή επαίνων για το διαγωνισμό “Πυθαγόρας” στο 10ο Πειραματικό Δημοτικό Καλαμάτας “Πέτρος Θέμελης”

Εκδήλωση απονομής επαίνων για τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν στον 6ο Διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων «Πυθαγόρας» πραγματοποίησε τη Δευτέρα 27 Μαΐου το 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας «Πέτρος Θέμελης», το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά ως εξεταστικό κέντρο για το νομό Μεσσηνίας.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, με συντονίστρια την  εκπαιδευτικό του σχολείου Μαρία Αγραπίδη.  Η ανταπόκριση σε αυτή την πρωτοβουλία ήταν θερμή καθώς στο εξεταστικό κέντρο δήλωσαν συμμετοχή 157 μαθητές από τη Β’ Δημοτικού έως και τη Γ’ Γυμνασίου. Διακρίθηκαν συνολικά 65 μαθητές και μαθήτριες, στους οποίους απονεμήθηκε έπαινος από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας Θεοφανεία Σιούτη και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Μεσσηνίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Ιωάννης Πλατάρος, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό. Το παρών έδωσαν ακόμα οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Δασκάλων 1ης και 3ης Θέσης Δ.Π.Ε. Μεσσηνίας, Αθανασία Χρονοπούλου και Αικατερίνη Καλύβα, οι οποίες συμμετείχαν και στην απονομή των επαίνων. Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν επίσης από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου: το βίντεο-έρευνα που δημιούργησαν οι μαθητές /τριες του Ομίλου Κινηματογράφου του σχολείου με θέμα «Τι σκέφτεστε για τα Μαθηματικά», με υπεύθυνες τις Σταυρίνα Βουδούρη και Ρουμπίνη Χαρίτου, το σχέδιο δράσης του σχολείου που υλοποιήθηκε με βασικό σκοπό: «H βελτιστοποίηση και ο εκσυγχρονισμός της διδασκαλίας του μαθήματος των Μαθηματικών σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών, εφαρμόζοντας το μοντέλο της μελέτης μαθήματος (lesson study), με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου να αλληλεπιδρούν μέσα σε κοινότητες πρακτικής», με συντονίστρια την Μαρία Αγραπίδη, το πρόγραμμα etwinning που υλοποιήθηκε με τίτλο «Love for Math», με συντονίστρια την Ευγενία Παπαμικρούλη και τα επιτραπέζια παιχνίδια «Αποστολή μαθηματικών εξισώσεων» και «Scrabble των μαθηματικών» που δημιούργησαν οι μαθητές/τριες του Ομίλου Επιτραπέζιων Παιχνιδιών, με υπεύθυνη την Ευγενία Παπαμικρούλη. 

Αναλυτικά όλοι οι διακριθέντες ΕΔΩ

{gallery}pithagoras-2024-06-05{/gallery}