Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 19:29

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Μνημόνιο συνεργασίας με το Columbia School των ΗΠΑ

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Μνημόνιο συνεργασίας με το Columbia School των ΗΠΑ

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

Μια σημαντική εκπαιδευτική δυνατότητα προσφέρουν από το νέο ακαδημαϊκό έτος τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα.

Το σχολείο υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Λύκειο Columbia School των ΗΠΑ, πιστοποιημένο από την Cognia (αντίστοιχο φορέα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Ελλάδας), προσφέροντας από τη σχολική χρονιά 2024-25 απολυτήριο αμερικανικού λυκείου παράλληλα με το Ελληνικό απολυτήριο.
Το νέο πρόγραμμα παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο ιδιοκτήτης των εκπαιδευτηρίων Φώτης Μπουγάς, και ο Πάρις Καλόφωνος, εκπρόσωπος του αμερικανικού Columbia School των ΗΠΑ. Όπως αναφέρθηκε, το σχολείο αξιολογήθηκε και πιστοποιήθηκε από εκπαιδευτικούς φορείς των ΗΠΑ για την ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε όλα τα μαθήματα που διδάσκονται.
Τα παιδιά του σχολείου θα μπορούν να παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα στην αγγλική γλώσσα από πιστοποιημένους καθηγητές με έδρα τις ΗΠΑ. Τα 10 μαθήματα – συνολικής διάρκειας παρακολούθησης 900 ωρών – θα πραγματοποιούνται στο σχολείο, σε ημέρες και ώρες διαφορετικές από το πρωινό πρόγραμμα του σχολείου.
Το πρόγραμμα προτείνεται να διδάσκεται σε 3 χρόνια κατά τη διάρκεια της φοίτησης των παιδιών στις τάξεις Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ Λυκείου και Β΄ Λυκείου, ώστε στην Γ΄ Λυκείου η προσπάθεια να επικεντρώνεται στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, ο απόφοιτος του σχολείου μας λαμβάνει ταυτόχρονα Ελληνικό Απολυτήριο Λυκείου και Απολυτήριο Λυκείου των ΗΠΑ, και επιτυγχάνει εγγυημένη εισαγωγή σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη. Ταυτόχρονα, μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και αλλού σαν απόφοιτος Λυκείου των ΗΠΑ. Παράλληλα, μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων, το παιδί αποκτά πρόσβαση στα ελληνικά πανεπιστήμια.
«Αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα διευκολύνει την εισαγωγή των μαθητών σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις και ενισχύει τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά είναι το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα που συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος. Η επιλογή των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά για αυτήν τη συνεργασία βασίστηκε στην ιστορικότητα, την οργάνωση, την αξιοπιστία και την ποιότητα του διδακτικού προσωπικού τους, διασφαλίζοντας την επιτυχία του προγράμματος σε βάθος χρόνου», τόνισε ο κύριος Καλόφωνος.
«Τα παιδιά μπαίνοντας σε ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούν να παίρνουν και απολυτήριο αμερικανικού λυκείου, σαν να έχουν τελειώσει σε κάποια πόλη της Αμερικής, είτε στη Νέα Υόρκη είτε στο Λος Άντζελες. Αυτό θα τους βοηθήσει πολύ πιο εύκολα τόσο στην επαγγελματική τους αποκατάσταση όσο και στην εργασία τους, κανονικά αλλά και διαδικτυακά. Επιπλέον, εγγυάται την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια με τα οποία συνεργαζόμαστε χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις, καθώς αυτές γίνονται μέσα από τα μαθήματα», ανέφερε.
«Η Καλαμάτα είναι σε ένα πολύ ωραίο μέρος στον πλανήτη, έχει από βουνό μέχρι θάλασσα, είναι ένας πολύ ωραίος τόπος για μια νέα οικογένεια να μεγαλώνει παιδιά και είναι ένας πολύ ωραίος τόπος στον οποίο θα μπορούσαν οι οικογένειες από το εξωτερικό να έρθουν και να δουλέψουν διαδικτυακά ή με ευέλικτα προγράμματα, όπως γίνεται στο εξωτερικό. Λίγο που έχω κυκλοφορήσει στην πόλη σας, έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να έρθει μια νέα οικογένεια και να νιώσει μια ασφάλεια και μια ηρεμία. Το κομμάτι της παιδείας είναι κάτι το οποίο νομίζω όλοι οι γονείς μπορούν να κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι» είπε ο κύριος Καλόφωνος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Ε».
Αναλυτικές πληροφορίες θα δοθούν από τον εκπρόσωπο του Hudson αύριο, Τετάρτη 19/6, στις 6 μ.μ., στον 1ο όροφο του «Platea». Παράλληλα, θα υπάρξει ενημέρωση και για άλλα αγγλόφωνα προγράμματα που αφορούν όλες τις ηλικίες των μαθητών.