Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 11:11

Δράσεις για παιδιά στο Θερινό Ορεινό Σχολείου Ταϋγέτου

Δράσεις για παιδιά στο Θερινό Ορεινό Σχολείου Ταϋγέτου

Για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται φέτος το καλοκαίρι το Θερινό Ορεινό Σχολείο Ταϋγέτου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλαγονίας, με την υποστήριξη της Κοινότητα Αλαγονίας, την ευγενική χορηγία των ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και με την υποστήριξη των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων της κοινότητας Αλαγονίας.

Η φετινή διοργάνωση σχεδιάστηκε με αφορμή την πλοκή και τις δράσεις του λογοτεχνικού βιβλίου της Μαρίας Ρουσάκη «Ο θησαυρός του Ταϋγέτου» και περιλαμβάνει πεζοπορικές διαδρομές, εικαστικές και μουσικές δημιουργίες, δραστηριότητες φυσικών επιστημών, θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και λογοτεχνικές περιπλανήσεις. Η τελική εκδήλωση θα είναι μία θεατρική παράσταση, που θα παρουσιαστεί από τα παιδιά στο Θεατράκι της Αλαγονίας την Κυριακή 11 Αυγούστου.

Το Θερινό Ορεινό Σχολείο Ταϋγέτου απευθύνεται σε παιδιά που διαμένουν στον Ταΰγετο το καλοκαίρι, αλλά και σε παιδιά που θα έρχονται από την Καλαμάτα στην Αλαγονία αυθημερόν και θα μπορούν να μετακινηθούν με έναν συνοδό με μειωμένο στο μισό εισιτήριο (2 ευρώ) στα τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.

Οι μετακινήσεις μεταξύ Αλαγονίας και γειτονικών χωριών κατά τις δραστηριότητες θα γίνεται με Ι.Χ., σε συνεργασία με τους γονείς και κηδεμόνες.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς - κηδεμόνες και τα παιδιά ηλικίας 6-15 ετών, θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και τις ημερομηνίες που θα συμμετέχουν (από μία έως όλες τις ημερομηνίες) ως τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στο τηλέφωνο 6976510534 (Ελένη Λούρα).

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι πέντε εκπαιδευτικοί - παιδαγωγοί ως παρατηρητές ή ενεργοί συμμετέχοντες, οι οποίοι θα επιμορφωθούν βιωματικά στις δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν, στους οποίους και θα δοθεί βεβαίωση επιμόρφωσης.

Οι ημέρες και οι ώρες συναντήσεων είναι:

Τετάρτη 10 Ιουλίου 08:30 – 15:00
Τετάρτη 17 Ιουλίου. 08:30 – 15:00
Τετάρτη 24 Ιουλίου 08:30 – 15:00
Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιουλίου, Μονή Σιδηρόπορτας Καρβελίου
(Ορεινή Κατασκήνωση σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας)
Τετάρτη 31 Ιουλίου 08:30 – 15:00
Σάββατο 10 Αυγούστου
(Γενική Πρόβα και συμμετοχή στην τελευταία ημέρα των Δημακείων αγώνων)
Κυριακή 11 Αυγούστου, Θεατράκι Αλαγονίας Τελική Παράσταση
(Παρουσία της συγγραφέως Μ. Ρουσάκη - Απονομή διπλωμάτων συμμετοχής στο Θερινό Ορεινό Σχολείο).