Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 12:30

Μεσσήνιοι μαθητές με υψηλές επιδόσεις μιλούν στην "Ε" - Χαμόγελα έφεραν οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων

Μεσσήνιοι μαθητές με υψηλές επιδόσεις μιλούν στην "Ε" - Χαμόγελα έφεραν οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων

Τέλος έλαβε το μεσημέρι της Παρασκευής η αγωνία των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις με την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους.

Αρκετοί απόφοιτοι των λυκείων της Μεσσηνίας κατάφεραν πολύ καλές βαθμολογίες, όντας πλέον έτοιμοι να απολαύσουν το πιο ανέμελο καλοκαίρι της ζωής τους. Οι κόποι τους και τα ξενύχτια για διάβασμα ανταμείφθηκαν μέσα από το πρόγραμμα τους, και τώρα ξεκινά μία περίοδος με νέα όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Ιδιαίτερα συγκινητικό είναι το γεγονός πως δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν τους καθηγητές τους για τη βοήθεια που τους παρείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αλλά και τους γονείς τους για τη στήριξη.

Ρεπορτάζ: Τάσος Ανδρικόπουλος

3 ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Εμμανουήλ Μουρτζανός με 19.010 μόρια σκοπεύει να δηλώσει ως πρώτη του επιλογή τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. «Θεωρώ πως η χρονιά ήταν εύκολη, δίχως να προκύψει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Από την πλευρά μου δεν έκανα υπερβολές, ούτε διάβαζα για παράδειγμα μέχρι το πρωί, εφαρμόζοντας απλά ένα πρόγραμμα» ανέφερε, εκτιμώντας πως και οι βάσεις από τις περασμένες χρονιές έπαιξαν το ρόλο τους. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις Πανελλαδικές, ο ίδιος εστίασε στα θέματα της Φυσικής, τα οποία χαρακτήρισε αρκετά απαιτητικά, έχοντας πολλές παγίδες. Για το αν πλέον θα επιστρέψει σε κάποιο χόμπι, ο ίδιος συμπλήρωσε πως θέλει να ασχοληθεί εκ νέου με την κιθάρα και το σκάκι, ευχαριστώντας όπως δήλωσε τους καθηγητές του φροντιστηρίου και του σχολείου του καθώς και τους γονείς του.

Με 18.650 μόρια η Δέσποινα Καλογεροπούλου δήλωσε πως έχει διάφορες επιλογές στο μυαλό της για το ποιά σχολή θα δηλώσει ως πρώτη, εστιάζοντας για την ώρα στην Πυροσβεστική, με το πλάνο στη συνέχεια να αφορά κάποιες σχολές Πληροφορικής. «Παρά την πίεση που είχαμε σε σχέση με τα μαθήματα και το όποιο άγχος, θεωρώ πως ήταν από τις καλύτερες χρονιές, από πλευράς σχέσεων με τους συμμαθητές μας αλλά και του κλίματος με τους καθηγητές μας» υπογράμμισε, λέγοντας πως δεν υπήρξε κάποιο μάθημα που τη δυσκόλεψε ιδιαίτερα στις Πανελλαδικές, νιώθοντας ευχαριστημένη από το τελικό αποτέλεσμα. «Από εδώ και πέρα θα συνεχίζω πιο εντατικά το χορό με τον οποίο ασχολούμαι πολλά χρόνια, μιας και δεν σταμάτησα ούτε αυτή τη χρονιά να δίνω το παρών, ωστόσο τώρα θα μπορέσω να κάνω περισσότερες ώρες πάνω στο λάτιν και τους παραδοσιακούς χορούς» συνέχισε, ευχαριστώντας όπως είπε τους γονείς της, τους καθηγητές της τα τελευταία χρόνια τόσο στο σχολείο όσο και στο φροντιστήριο, τον αδελφό της και τους φίλους της για τη στήριξη.

Η Μαρία Νεφέλη Γκιούλου με 18.550 μόρια επιθυμεί να εισαχθεί στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στόχος που είναι βατός σε σχέση με τις περσινές βάσεις. «Σε γενικές γραμμές υπήρχε μια σταθερή ροή στο πρόγραμμα μου, δίχως σκαμπανεβάσματα, πετυχαίνοντας το στόχο μου με μεθοδικότητα» σημείωσε, τονίζοντας πως τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές την δυσκόλεψαν σε ένα βαθμό. Πλέον, η ίδια θέλει να κάνει και πάλι γυμναστήριο, ενώ στα άμεσα σχέδια της όπως είπε είναι και ορισμένα ταξίδια. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη μητέρα μου που μου έκανε Εκθεση, και τους καθηγητές στο σχολείο που ήταν πάντα διαθέσιμοι σε όποια βοήθεια και αν χρειαζόμασταν, τους φίλους μου καθώς επίσης το οικογενειακό μου περιβάλλον για τη στήριξη» συμπλήρωσε.

Εχοντας συγκεντρώσει 18.225 μόρια, ο Παναγιώτης Μαρκόπουλος εστιάζει όπως δήλωσε στην Ιατρική, δίχως να έχει ιδιαίτερη προτίμηση στην πόλη, αρκεί να περάσει στη σχολή που θέλει, κάτι που είναι εφικτό βάση των περσινών βάσεων. Ο ίδιος, έκανε λόγο για μια δύσκολη χρονιά, η οποία πέρασε πιο γρήγορα απ’ ό,τι περίμενε, μέσα από ένα μεθοδικό διάβασμα. Έχοντας το υπόλοιπο του καλοκαιριού μπροστά του, ο Παναγιώτης πρόσθεσε πως πλέον θέλει να απολαύσει τις διακοπές του, μέχρι να αρχίσει το νέο του απαιτητικό πρόγραμμα. «Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές του φροντιστηρίου και του σχολείου, τους γονείς μου για την υποστήριξη και τους φίλους μου που πάντα ήταν δίπλα μου» επισήμανε.

Η Έλενα Παρθένιου με 18.200 μόρια βρίσκεται κοντά στο στόχο της να εισαχθεί στη Νομική Αθηνών. «Εχοντας κλείσει πλέον το κεφάλαιο της Γ’ Λυκείου, δεν μπορώ να πω σε καμία περίπτωση πως ήταν εύκολο. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς υπήρχαν δυσκολίες, είτε προσωπικές είτε αυτές είχαν να κάνουν με εξωτερικούς παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση όλα είναι πιθανά, αν πιστέψεις στις δυνατότητες σου» παρατήρησε, τονίζοντας πως τα Αρχαία ήταν το πιο απρόβλεπτο μάθημα. Όπως ειπε, πλέον θα επιστρέψει εντατικά στην ενασχόλησή της με το ποδόσφαιρο, άθλημα που δεν σταμάτησε παρά μόνο προς το τέλος των εξετάσεων. «Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους από την οικογένεια μου που ήταν δίπλα μου, καθώς επίσης και στους καθηγητές μου οι οποίοι ήταν κοντά μου σε κάθε δύσκολη στιγμή, έχοντας μια ολοκληρωμένη άποψη για το πως βιώνουμε αυτή τη διαδικασία, βοηθώντας μας έτσι και σε ψυχολογικό επίπεδο» υπογράμμισε.

Ο Αγγελος Μπάντιος – Καρμοίρης με 18.075 μόρια επιθυμεί να περάσει στην Ιατρική Πατρών, εφόσον προκύψει κάποια αλλαγή σε σχέση με τις περσινές βάσεις. «Η χρονιά με τον τρόπο που εξελίχτηκε ήταν αρκετά απαιτητική ενώ το άγχος της όλης διαδικασίας ήταν δεδομένο. Προσωπικά διάβαζα συνεχώς, αφήνοντας τον ελεύθερο χρόνο πίσω μου, ωστόσο το αποτέλεσμα με άφησε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένο. Σε ό, τι έχει να κάνει με τις Πανελλαδικές, ο ίδιος εστίασε στο μάθημα της Φυσικής, και στο θέμα Δ’3 για το οποίο προέκυψε ένα ζήτημα, μη λαμβάνοντας ξεκάθαρες απαντήσεις. «Το θέμα αυτό το είχα γράψει στην κόλλα μου, αλλά μετά θεώρησα πως είναι λάθος και το έσβησα. Εχοντας τελειώσει ο χρόνος ζήτησα από τις επιτηρήτριες να υπογράψουν ώστε το Χ που είχα βάλει να αναιρεθεί και να βαθμολογηθεί κανονικά, τονίζοντας μου και οι δύο επιτηρήτριες πως δεν γνώριζαν πως έπρεπε να πράξουν» ανέφερε, λέγοντας πως από εδώ και πέρα θέλει να επιστρέψει στην κολύμβηση και στο μπάσκετ. «Θέλω να ευχαριστήσω όλη μου την οικογένεια που με βοήθησε και με στήριξε στις δύσκολες αυτές στιγμές, τους καθηγητές που ήταν κοντά μου καθ’ όλη την μαθητική μου πορεία και γενικά όσους πίστεψαν στις προσπάθειες μου» πρόσθεσε.

O Άγγελο Μπάλι με 17.230 μόρια τείνει να δηλώσει ως πρώτη του επιλογή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Για τη σχολική χρονιά που πέρασε, ο ίδιος παρατήρησε πως κύλησε δίχως δυσκολίες, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τα μαθήματα των Πανελλαδικών ανεξαρτήτου κατεύθυνσης, ανέφερε πως η Φυσική έβαλε εμπόδια σε αρκετούς μαθητές. «Εχοντας αφήσει πια πίσω τη μαθητική ζωή, για την ώρα θέλω να ασχοληθώ και πάλι με τη γυμναστική, ψάχνοντας ταυτόχρονα να εργαστώ το διάστημα του καλοκαιριού» σχολίασε. «Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές μου στο σχολείο και τον μαθηματικό που μου έκανε ιδιαίτερα» πρόσθεσε.

4 ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με βαθμολογία 18.600 μόρια ο Ιάσονας Κρίκας τείνει να δηλώσει κατά σειρά το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. «Για τη χρονιά που πέρασε, θεωρώ πως δεν υπήρχαν κάποιες ιδιαίτερες δυσκολίες και εμπόδια. Προφανώς υπήρχαν πολλές μέρες που συνδυάστηκαν με πολύ διάβασμα και στέρηση εξόδων, ωστόσο η όποια κούραση απέδωσε καρπούς» επισήμανε, τονίζοντας σχετικά με τις Πανελλαδικές πως τον δυσκόλεψε περισσότερο η Εκθεση. «Από εδώ και πέρα θα ήθελα να χαρώ τις βόλτες με την παρέα μου, ενώ μπορεί να εργαστώ παράλληλα» πληροφόρησε. «Για όλα τα παραπάνω θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου, τους καθηγητές μου για τη βοήθεια σε σχολείο και φροντιστήριο αλλά και τους φίλους μου» κατέληξε.

5 ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με 18.800 μόρια η Σοφία Σταυροπούλου προσανατολίζεται να δηλώσει ως πρώτη της επιλογή τη Σχολή Ικάρων, Έρευνας και Πληροφορικής. Μιλώντας για τη σχολική χρονιά, η ίδια παρατήρησε πως με ένα συστηματικό διάβασμα, κύλησε ομαλά. «Προσωπικά δεν έκανα υπερβολές, δεν ξενύχτησα, μη νιώθοντας αυτή την υπερβολική κούραση που νιώθουν αρκετά παιδιά στην τάξη αυτή. Βέβαια, η προσπάθεια ήταν δεδομένη, καθώς η Γ’ Λυκείου είναι ένα επίπεδο πάνω» πρόσθεσε. «Πλέον, θέλω να ενισχύσω την φυσική μου κατάσταση λόγω και της Σχολής που θέλω να εισαχθώ, ενώ από εκεί και πέρα ενδέχεται να ασχοληθώ και πάλι με τη Βυζαντινή Μουσική. Βέβαια, επιθυμία μου είναι να ζήσω το καλοκαίρι μου, ώστε να γεμίσω μπαταρίες» σημείωσε, ευχαριστώντας για τη χρονιά αυτή τους καθηγητές της που ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος δίπλα της, την οικογένειας της για τη στήριξη και της φίλους της που ενώ βρίσκονταν ελάχιστα ήταν σαν να τους είχε δίπλα της καθημερινά.

Ο Παναγιώτης Καλογιάννης δήλωσε πως θέλει να δηλώσει ως πρώτη επιλογή το Τμήμα Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχοντας συγκεντρώσει 18.240 μόρια. Ο ίδιος έκανε λόγο για μια βατή χρονιά, τηρώντας ένα βασικό πρόγραμμα, από την επίσκεψη στο φροντιστήριο μέχρι το διάβασμα το σπίτι, σε λογικές ώρες. «Παράλληλα έκανα τις βόλτες μου, οπότε δεν μπορώ να πω πως πιέστηκα ιδιαίτερα» πρόσθεσε, τονίζοντας πως το μάθημα που τον δυσκόλεψε στις Πανελλαδικές ήταν τα Μαθηματικά. «Πλέον, έχω αρχίσει και πάλι γυμναστική, χαλαρώνοντας ταυτόχρονα, μέχρι να ανέβω στην Αθήνα» συμπλήρωσε. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου οι οποίοι με βοήθησαν πολύ, όπως και τους γονείς μου που ήταν δίπλα μου» κατέληξε.

Ο Αντώνης Διονυσόπουλος με 17.900 μόρια επιθυμεί να εισαχθεί στο Τμήμα Φυσικής στην Αθήνα, πλάνο που φαντάζει πιθανό σε σχέση με τις περσινές βάσεις. «Τη χρονιά θα την χαρακτήριζα σχετικά ίδια με τις προηγούμενες από πλευράς δυσκολίας. Οσον αφορά τον εαυτό μου δεν ακολούθησα ένα στάνταρ πρόγραμμα, αλλά προσαρμόζουν ανάλογα με την περίσταση» δήλωσε, εκτιμώντας πως η βαθμολογία του στην έκθεση θα μπορούσε να ήταν καλύτερη σε σχέση με αυτό που έγραψε. «Με περισσότερο χρόνο πλέον, θα ήθελα να διαβάσω βιβλία της επιλογής μου, καθώς λόγω του σχολείου δεν είχα αυτή τη δυνατότητα» συμπλήρωσε. «Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου από το φροντιστήριο και το σχολείο, αλλά και τους γονείς μου για τη βοήθεια τους» κατέληξε.

Με 17.350 μόρια η Μαρία-Στέλλα Αβραμοπούλου σκοπεύει να δηλώσει το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη, κυρίως ψυχολογικά αλλά και από πλευράς διαβάσματος» ανέφερε, σημειώνοντας πως η Εκθεση στις Πανελλαδικές ήταν αυτή που τη δυσκόλεψε περισσότερο. Για τις ασχολίες της εκτός σχολικής τάξης, η ίδια είπε πως ασχολείται με το χορό, χόμπι που δεν άφησε ούτε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. «Για την πορεία αυτή θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου που ήταν δίπλα μου, κυρίως ψυχολογικά» επισήμανε.

Το ρεπορτάζ της “Ε” θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Αν κάποιος γονέας, απόφοιτος ή εκπαιδευτικός θέλει να συμπεριληφθεί η επιτυχία δικού του επιτυχόντα στις πανελλαδικές εξετάσεις, μπορεί να επικοινωνήσει με την “Ε” στο elefklm@gmail.com ή να καλέσει στο 6979047976.