Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 20:58

3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Εκπαιδευτικοί σε σεμινάριο στην Πορτογαλία

3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Εκπαιδευτικοί σε σεμινάριο στην Πορτογαλία

 

Στο πλαίσιο του σχεδίου «Πολιτιστική Κληρονομιά εν δράσει» τέσσερις εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας, βρέθηκαν στην Πορτογαλία από τις 4 έως τις 10 Αυγούστου και παρακολούθησαν σεμινάριο που διοργάνωσε ο οργανισμός “Learning Together”.

Οι εκπαιδευτικοί Χριστίνα Γρουσουζάκου, Ιουλία Θεοδωροπούλου, Μαρία Παραρά και Ουρανία Σκλήκα, γνώρισαν την ιστορία της Πορτογαλίας, ενημερώθηκαν για την υλική και άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της χώρας και αντάλλαξαν καλές πρακτικές και εμπειρίες με συναδέλφους από άλλα Ευρωπαϊκά Σχολεία και Οργανισμούς.

Είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην κοιλάδα του ποταμού Ντούρο, να επισκεφθούν το οινοποιείο KÖPKE και να δουν τους απέραντους αμπελώνες που αποτελούν στοιχείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επίσης, ξεναγήθηκαν στην ολόχρυση εκκλησία της Santa Clara, στο Museu Νacional Soares dos Reis, στους κήπους του Palais de Crystal και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Seralves. Το σεμινάριο περιλάμβανε επίσης, μάθημα πορτογαλικής γαστρονομίας καθώς και ενημέρωση πάνω σε θέματα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες αποκόμισαν νέες τεχνικές ευαισθητοποίησης των μαθητών τους στο σημαντικό θέμα της διαφύλαξης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και στον σεβασμό της ετερότητας κάθε λαού.