Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 20:20

2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας: Εκπαιδευτικοί από την Καλαμάτα στη Νορβηγία

2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας: Εκπαιδευτικοί από την Καλαμάτα στη Νορβηγία

Το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, ένα από τα διαπιστευμένα σχολεία της Ελλάδας για προγράμματα Erasmus από το 2020, υλοποίησε πρόσφατα πρόγραμμα Erasmus για τη σχολική εκπαίδευση.

Στην κινητικότητα συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Ιωάννα Λαμπροπούλου, καθηγήτρια Αγγλικών, Ελίνα Δημητρίου, μαθηματικός, Ηλέκτρα Μαρινοπούλου και Αλεξάνδρα Κωνσταντάκη, φιλόλογοι, οι οποίες παρακολούθησαν το σεμινάριο "Education for a Sustainable Future" στο Οσλο της Νορβηγίας, από τις 5 έως τις 11 Αυγούστου.

Ο στόχος της κινητικότητας ήταν η ευαισθητοποίηση των καθηγητριών στα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις προκλήσεις της εποχής μας, η ενδυνάμωση του ρόλου τους ως εκπροσώπων της αλλαγής στην περιβαλλοντική συνείδηση μέσω της σχολικής εκπαίδευσης, καθώς και η προώθηση της βιωσιμότητας μέσω βιωματικής μάθησης. Παράλληλα, καλλιέργησαν τις δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας με τη χρήση της αγγλικής γλώσσας και αναβάθμισαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, εξοικειώνοντας τους εαυτούς τους με ψηφιακά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν στη διδακτική πράξη.

Το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας θα συνεχίσει να πραγματοποιεί κινητικότητες μαθητών και καθηγητών στο πλαίσιο του Erasmus και για το σχολικό έτος 2024-2025.