Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 17:32

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

 

Την 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιόρτασαν χθες Παρασκευή τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Ειδικότερα το τμήμα Φυσικής Αγωγής των Εκπαιδευτηρίων φρόντισε, ώστε οι μαθητές όλων των βαθμίδων του σχολείου (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο), να περάσουν μια μέρα γεμάτη δράση με παιχνίδια, αθλοπαιδιές, ομαδικές κατασκευές και κολάζ.

Με στόχο να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την προαγωγή της υγείας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής, το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε: Σκυταλοδρομία 2024 μέτρα, αγωνίσματα στόχων, αθλοπαιδιές, παραδοσιακά παιχνίδια και περιπατητική βόλτα στο «χιλιόμετρο».

Παράλληλα, το σχολείο φιλοξένησε τον πρώην διεθνή βολεϊμπολίστα και νυν προπονητή της Καλαμάτας ’80 Ακη Χατζηαντωνίου, ο οποίος κατέκτησε με την Εθνική Ελλάδας την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και κατέχει το ρεκόρ των 401 συμμετοχών με τα χρώματα της Εθνικής. Ο κ. Χατζηαντωνίου ενέπνευσε τους μαθητές με την ομιλία του και τους μύησε στο ολυμπιακό ιδεώδες, παίζοντας μαζί τους.

Σημαντική στιγμή της ημέρας ήταν η βράβευση από τον Ακη Χατζηαντωνίου των μαθητών και μαθητριών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Μηνά Αραπάκη (βασικός πασαδόρος στην εθνική βόλεϊ U19, με συμμετοχή σε 2 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα), Κωνσταντίνας Κάρτσωνα (Πανελληνιονίκης στη σφυροβολία Κ16 - μέλος της Εθνικής ομάδας) και Δανάης Μαργαρίτη (1η, 2η, 3η θέση σε μονό και διπλό στο τένις, σε Ευρωπαϊκό μίτινγκ U14) που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.