Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 20:31

Αλληλοκαταγγέλλονται ΠΑΣΠ και ΠΚΣ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Αλληλοκαταγγέλλονται ΠΑΣΠ και ΠΚΣ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Με ανακοινώσεις τους η ΠΑΣΠ και η Πανσπουδαστική του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καταγγέλλει η μια φοιτητική παράταξη την άλλη.

Η ΠΑΣΠ καταγγέλλει ότι «Η παράταξη της ΠΚΣ αντί να εκφράσει τις αγωνίες των φοιτητών μέσα στα Διοικητικά Συμβούλια, εκφράζει μόνο τα συμφέροντα την προπαγάνδα και την ψηφοθηρία του Κομμουνιστικού Κόμματος χρησιμοποιώντας ακόμα αυταρχικές τραμπούκικες μεθόδους».   
Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει ότι "Η ξεφτίλα δεν έχει πάτο για την παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Οι φοιτητές δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους»

Η ΠΑΣΠ

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ αναφέρει: «Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 γίναμε μάρτυρες ενός άνευ προηγούμενου περιστατικού φραστικής και ενεργητικής επίθεσης από μέλος της ΚΝΕ-ΚΚΕ. Στις προγραμματισμένες συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων των Σχολών Διοίκησης, Γεωπονίας και Τροφίμων & Επιστημών Υγείας, με απερίφραστο θράσος μέλος της ΚΝΕ-ΚΚΕ προσπάθησε να μετέχει στην συνεδρίαση μην όντας, όχι απλώς εκλεγμένος, ούτε καν φοιτητής του Ιδρύματος!   
Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν οι Πρόεδροι τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει και να συμμετέχει στο Δ.Σ., το μέλος του ΚΚΕ ξεκίνησε με χειρονομίες και ανεβάζοντας τους τόνους, να διαπληκτίζεται με τους νόμιμους εκλεγμένους των Δ.Σ. χρησιμοποιώντας ύβρεις, με αποκορύφωμα να χτυπάει με μανία γραφεία και πόρτες!   
Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της ΠΚΣ προφανώς συμμερίστηκαν αυτή την στάση, καθώς ουδείς προσπάθησε να τον απομακρύνει και να τον αποτρέψει, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ενθαρρύνουν τέτοιες πρακτικές, ειδικά όταν προέρχονται από μέλη και στελέχη του κόμματος τους, ως γνήσια φερέφωνα του! Η παράταξη της ΠΚΣ αντί να εκφράσει τις αγωνίες των φοιτητών μέσα στα Διοικητικά Συμβούλια, εκφράζει μόνο τα συμφέροντα την προπαγάνδα και την ψηφοθηρία του Κομμουνιστικού Κόμματος χρησιμοποιώντας ακόμα αυταρχικές τραμπούκικες μεθόδους!
Οι σύλλογοι μας υφίστανται για την έκφραση ιδεών και απόψεων, είναι χώροι που διαμορφώνουμε και αποφασίζουμε για προτάσεις και δράσεις με μοναδικό στόχο την βελτίωση των σπουδών μας και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας! Ως ΠΑΣΠ, με αίσθημα ευθύνης είμαστε η μοναδική προοδευτική δύναμη στο Πανεπιστήμιο όπου με τις προτάσεις μας επεμβαίνουμε και επιλύουμε τα ζητήματα της καθημερινότητας των φοιτητών, υπερασπιζόμενοι τη θεσμικότητα των Φοιτητικών Συλλόγων.
Οι τραμπουκισμοί και οι χυδαιότητες δεν θα περάσουν, είναι καταδικαστέες τόσο από εμάς όσο και από ολόκληρη την φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.   

Η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ

Η ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής    «Οι εκλεγμένοι στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. χαιρετίζουμε τους φοιτητές που εναντιώνονται απέναντι στην απαράδεκτη απαίτηση χαρατσιού στους Οικότροφους Φοιτητές Καλαμάτας, τους φοιτητές που παίρνουν θέση και εναντιώνονται στην χρήση της Πελοποννήσου και της χώρας για τον ανεφοδιασμό του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ, στην συμμετοχή της Ελλάδας στην σφαγή των λαών στη Μέση Ανατολή.
      Στα Δ.Σ. των Φοιτητικών μας Συλλόγων στα οποία η ΠΑΣΠ εμφανίστηκε μετά από 4 μήνες, καταθέσαμε τις δίκαιες διεκδικήσεις όλων των φοιτητών για να μην πληρώνουν ούτε ευρώ οι εστιακοί φοιτητές από την τσέπη τους για τα δωρεάν δωμάτια που δικαιούνται, για να απαιτήσουμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, την σφαγή που εξελίσσεται στον Λίβανο.
      Τι είπε η ΠΑΣΠ απέναντι στην εμπλοκή της χώρας στη σφαγή αμάχων και μικρών παιδιών, απέναντι στην επιβολή εκβιαστικών μισθωμάτων εγγύησης στους οικότροφους φοιτητές;
• Ότι διαφωνεί με το να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στην σφαγή, με το να σταματήσει η χρήση λιμανιών της Πελοποννήσου (εγκαταστάσεις Motor Oil) για τον εφοδιασμό του Ισραηλινού στρατού με καύσιμα. Ευχήθηκε γενικά "ειρήνη" λες και οι βόμβες πέφτουν μόνες τους από τον ουρανό, λες και δεν σφαγιάζουν παιδιά με την εμπλοκή της χώρας μας 3 ώρες μακριά.
• Ότι είναι φυσιολογικό οι εστιακοί φοιτητές για την κρατική δωρεάν στέγη που δικαιούνται να δίνουν χρήματα πλέον, ότι πρέπει να θεωρούμε φυσιολογική την απαράδεκτη κατάσταση στην εστία με ταβάνια να στάζουν, με ανύπαρκτο πόσιμο νερό, την μη ύπαρξη εστιατορίου για φαγητό, την μη θέρμανση και ψύξη της εστίας, τις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις και άλλα που ζουν καθημερινά οι φοιτητές της εστίας. Χάρη σε κινήσεις της ΠΑΣΠ με συνδιαλλαγές πίσω από κλειστές πόρτες με την κυβέρνηση μας είπαν πως τα προβλήματα της εστίας ίσως λυθούν μέχρι το 2030 … Στον σύλλογο της ΣΕΥ αρνήθηκαν μέχρι και να συζητηθεί το θέμα!
• Ότι απαγορεύεται οι εκπρόσωποι να πάρουν αντίγραφο των πρακτικών για να ενημερώσουν όλους τους φοιτητές τι συζητήθηκε όπως έχουν ευθύνη.
Η ξεφτίλα δεν έχει πάτο για την παράταξη του ΠΑΣΟΚ!
Οι φοιτητές δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους!
Είμαστε όλοι μας: Η πλειοψηφία των φοιτητών με τις ανάγκες μας, τα όνειρα μας και τις διεκδικήσεις μας για τις σπουδές και τη ζωή μας, και είναι μόνοι τους: Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα κόμματα που τη στηρίζουν, η ΠΑΣΠ, η κυβέρνηση.
    Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητών    που απαιτούν αναβάθμιση της ζωής τους, ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους.
Καλούμε κάθε φοιτητή να δυναμώσει τον αγώνα για:
• Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για επαρκείς καθηγητές, ασφαλείς υποδομές, εργαστηριακό εξοπλισμό!
• Μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια που σαρώνει. Με εξασφάλιση δωματίων για όσους έχουν ανάγκη, αύξηση του στεγαστικού επιδόματος, δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές για όλους τους φοιτητές!
• Να καταργηθεί άμεσα το εκβιαστικό μίσθωμα εγγύησης στους οικότροφους!
• Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή, καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο!».