Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 20:14

Ξεκινά το πρόγραμμα "Math Club" στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Ξεκινά το πρόγραμμα "Math Club" στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

 

Την έναρξη του προγράμματος "Math Club" για μαθητές από τη Γ’Δημοτικού έως την Α' Λυκείου, με δωρεάν συμμετοχή, ανακοίνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στα εφαρμοσμένα και στοχαστικά μαθηματικά, προετοιμάζοντας τους μαθητές για διαγωνισμούς όπως ο "Πυθαγόρας" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ο διεθνής "Καγκουρό". Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν δημιουργικές πτυχές των μαθηματικών, θα ασχοληθούν με ομαδικά projects και θα συνδυάσουν μαθηματικές γνώσεις με ρομποτική και προγραμματισμό. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο, από 12 το μεσημέρι έως 2 μ.μ., ξεκινώντας αύριο Σάββατο 5 Οκτωβρίου, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχουν και μαθητές από δημόσια σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας. Το αντικείμενο των συναντήσεων θα επικεντρώνεται στα εφαρμοσμένα και στοχαστικά μαθηματικά, ενώ θα προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς, με έμφαση στον Πυθαγόρα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και στον διεθνή διαγωνισμό Kangaroo. Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά αποτελούν πιστοποιημένο κέντρο διεξαγωγής αυτών των διαγωνισμών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες: Θα γνωρίσουν την δημιουργική και διαδραστική πλευρά των μαθηματικών. Θα εξερευνήσουν νέους ενδιαφέροντες τομείς των μαθηματικών που δεν περιλαμβάνονται στα σχολικά εγχειρίδια. Θα προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους σε μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) και στον μαθηματικό διαγωνισμό διεθνούς εμβέλειας "Καγκουρό". Θα ασχοληθούν με ομαδικά projects.

Θα συνδυάσουν τις μαθηματικές τους γνώσεις με τη ρομποτική και τον προγραμματισμό, καθώς και με τη μάθηση μέσω παιχνιδιού και δημιουργίας.