Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 11:00

Πρώτο βραβείο για το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στο Αμβούργο

Πρώτο βραβείο για το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στο Αμβούργο

Το πρώτο βραβείο απέσπασε το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας σε διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου.

Η διημερίδα διοργανώθηκε από τη γερμανική εθνική μονάδα Kultusministerkonferenz (KMK), υπεύθυνη για τα προγράμματα Erasmus, και σε αυτήν προσκλήθηκε η καθηγήτρια του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας, Πέρσα Κοτσονούρη, ως υπεύθυνη επικοινωνίας του διαπιστευμένου σχεδίου Erasmus 2021-2027. Η διημερίδα είχε τον τίτλο "Success Stories of Erasmus" και το 2ο Γυμνάσιο συμμετείχε με το έργο "Rights Now!" στην κατηγορία «Δημοκρατία και Ενεργός Πολιτειότητα» μαζί με τα σχολεία-εταίρους από τη Γερμανία, την Κροατία, την Ιταλία και την Ισπανία. Την απονομή των βραβείων έκαναν η υπουργός Παιδείας του κρατιδίου του Αμβούργου, Ksenija Bekeris, και ο πρόεδρος της γερμανικής μονάδας για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, Gernot Stiwitz.

Στη συνέχεια, οι καθηγητές-συντονιστές των προγραμμάτων παρουσίασαν σε παράλληλα εργαστήρια πώς τα ευρωπαϊκά προγράμματα μπορούν να αλλάξουν την καθημερινή σχολική ζωή σε διαφορετικές σχολικές βαθμίδες. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση των συμμετεχόντων με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, Dr. Matthias Forell, με θέμα «Το σχολείο του μέλλοντος».