Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 20:20

Καλαμάτα: Εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (βίντεο)

Καλαμάτα: Εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (βίντεο)

Εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στη Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα, στις εγκαταστάσεις της στον Αντικάλαμο, παρουσία του πρύτανη Αθανασίου Κατσή.

Ο κ. Κατσής εξέφρασε τη χαρά του για την υποδοχή των νέων φοιτητών και σημείωσε ότι “τους δείχνουμε τις εγκαταστάσεις, τους ανθρώπους και τις υπηρεσίες που έχουμε”. Επιβεβαίωσε πως η Σχολή Διοίκησης είναι από τις σχολές που έχουν ενδιαφέρον, γεμάτα τμήματα και καλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

Μιλώντας στους νέους φοιτητές, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου παρατήρησε ότι “θα είναι η μόνη περίοδος της ζωής σας, που θα είστε στην πιο ξέγνοιαστη μορφή” κι εξήγησε: “Δεν έχετε άμεση πίεση για δουλειά. Η έγνοια είναι πώς θα πάρετε πιο πολλά εφόδια, πιο πολλές γνώσεις”. Τους προέτρεψε να εκμεταλλευτούν “αυτή την περίοδο, που δεν προσφέρει μόνο γνώσεις, αλλά ερεθίσματα, γνωριμίες και ευρύτερο κύκλο γνώσεων και επαφών” και πρόσθεσε: “Το Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο αμφιθέατρα, μάθημα κι εξετάσεις, είναι κάτι περισσότερο. Υπάρχουν πολλές δράσεις από τις δομές υποστήριξης του Πανεπιστημίου”.

Ο κοσμήτορας της σχολής Οδυσσέας Σπηλιόπουλος ανέφερε ότι η σχολή με τα δύο τμήματα, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών αποτελεί σημαντικό ακαδημαϊκό πυλώνα του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα. Παρατήρησε πως “κάθε χρόνο αποδεικνύεται η ελκυστικότητά της, δεδομένου ότι καλύπτονται όλες οι θέσεις εισακτέων που δίνει το υπουργείο. Επεσήμανε ότι στόχος της εκδήλωσης είναι να γίνει μία παρουσίαση των προγραμμάτων σπουδών των δύο τμημάτων, να ενημερωθούν οι φοιτητές για τις υπηρεσίες που παρέχουν οι δομές του Πανεπιστημίου και να απαντηθούν ερωτήσεις και απορίες τους από το δυναμικό των δύο τμημάτων.

Μιλώντας στους φοιτητές, ο κ. Σπηλιόπουλος είπε ότι τα προγράμματα σπουδών των δύο τμημάτων έχουν αξιολογηθεί από υπεύθυνους φορείς κι έχουν πάρει καλή βαθμολογία. Σημείωσε πως “ανοίγει ένας σημαντικός κύκλος στη ζωή σας. Πρέπει να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας, να εκμεταλλευτείτε κάθε μέρα που περνάει”.

Την εκδήλωση καλωσορίσματος άνοιξε ο επίκουρος καθηγητής Βασίλης Γιαννόπουλος.

Γ.Σ.