Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 12:41

Απινιδωτής στο 5ο Δημοτικό Καλαμάτας (βίντεο)

Απινιδωτής στο 5ο Δημοτικό Καλαμάτας (βίντεο)

Εκδήλωση με θέμα «Τοποθέτηση και παρουσίαση εξωτερικού απινιδωτή – Πρώτες βοήθειες» πραγματοποιήθηκε χθες στο 5ο Δημοτικό Σχολείο - Μπενάκειο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε τοποθέτηση απινιδωτή που δώρισε η Ανθρωπιστική οργάνωση «Kids Save Lives – Τα παιδιά σώζουν ζωές», λόγω της συμμετοχής σε πρόγραμμα του σχολείου.

Η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Πιπερίδου σημείωσε πως τα προγράμματα πρώτων βοηθειών όπως η ΚΑΡΠΑ απευθύνονται συνήθως σε παιδιά των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, λέγοντας πως προηγήθηκαν προβολές ντοκιμαντέρ ώστε να ευαισθητοποιηθούν περαιτέρω οι μαθητές.

Η ίδια, ενημέρωσε πως όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο και μαθαίνοντας τον σχετικό κωδικό θα παραλαμβάνει τον απινιδωτή, καθώς θα προορίζεται και για τους μαθητές-καθηγητές αλλά και για τον κόσμο. Ακόμα, η κα Πιπερίδου, επικαλούμενη την εμπειρία της στην Ειδική Αγωγή παρατήρησε τη χρησιμότητα του απινιδωτή στα Ειδικά Σχολεία.

Ο εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών Φώτης Μπερδέκλης έκανε λόγο για ένα σωτήριο μηχάνημα το οποίο τοποθετήθηκε στην κεντρική είσοδο του κτηρίου, προκύπτοντας έτσι μια ασφαλής περιοχή ευρύτερα. Ο ίδιος είπε πως πρέπει να καθιερωθεί ένα μάθημα πρώτων βοηθειών για τα παιδιά, υπενθυμίζοντας πως το “Kids Save Lives" προσφέρει δωρεάν πιστοποίηση στους εκπαιδευτικούς, κατόπιν συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα. 

Στην εγκατάσταση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή παρευρέθησαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής Περιφέρειας Πελοποννήσου Οικονομάκου Μαρία,  η Διευθύντρια  Α/θμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Σιούτη Θεοφανεία και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης της 2ης περιφερειακής ενότητας της ΔΠΕ Μεσσηνίας Πολυχρονόπουλος Μιχάλης.