Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 13:26

Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας: "Όχι στη διάλυση του (ΙΚΑ) ΕΟΠΥΥ και της δωρεάν δημόσιας υγείας"

Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας: "Όχι στη διάλυση του (ΙΚΑ) ΕΟΠΥΥ και της δωρεάν δημόσιας υγείας"

Με τις ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης γίνεται νόμος του κράτους , η - μνημονιακών επιταγών- " μεταρρύθμιση " στο χώρο της Υγείας, που βάζει ουσιαστικά ταφόπλακα στο δημόσιο χαρακτήρα των δομών και των υπηρεσιών της.

 

Με τις αλλαγές και τις ρυθμίσεις που προωθούνται, οι πολίτες αποκλείονται από την ισότιμη, καθολική και δωρεάν πρόσβαση στο Σύστημα Υγείας και οδηγούνται - μην έχοντας άλλη επιλογή - σε ιδιωτικά συμφέροντα και ασφαλιστικές εταιρείες.

Έτσι οι μονοπωλιακές συνθήκες που δημιουργούνται στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, υποτάσσουν πλήρως τους πολίτες στους κανόνες της αγοράς και καθιστούν σχεδόν απαγορευτική την πρόσβαση - κυρίως των φτωχών και αδύναμων στρωμάτων- στις υπηρεσίες παροχής υγείας και περίθαλψης.

Άλλωστε η αποδυνάμωση και αυτόματη κατάργηση των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ, οι απολύσεις των γιατρών , η ελεγχόμενη, με " μπακαλίστικα" και όχι ιατρικά κριτήρια συνταγογράφηση, όπως και η μετάβαση των πολυϊατρείων του Οργανισμού στο ήδη καταρρακωμένο και ραγδαία υποχρηματοδοτούμενο Ε.Σ.Υ, σημαίνει ΔΙΑΛΥΣΗ του μεγαλύτερα οργανωμένου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της χώρας μας, το οποίο αφού φρόντισαν οι προηγούμενες και νυν κυβερνήσεις να το απαξιώσουν, δημιουργώντας προβλήματα, δυσλειτουργίες και ελλείψεις, αντί να το ενδυναμώσουν και να το θωρακίσουν, τώρα το προσφέρουν βορά στις βλέψεις και τους στόχους ιδιωτών και συμφερόντων.

Οι φορείς πρέπει να αντιδράσουν σε αυτούς τους σχεδιασμούς που διαλύουν τις υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα.

Τους καλούμε, μαζί με τους απασχολούμενους στην πρωτοβάθμια φροντίδα, να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας και να μπει φρένο στα σχέδια των κυβερνώντων.

Οι βουλευτές του νομού δεν πρέπει να επιτρέψουν να διαπραχθεί αυτό το έγκλημα.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης διατρανώνει την φωνή της μαζί με τη φωνή όλων των ασφαλισμένων - κυρίως της μεγάλης μερίδας των φτωχών και χαμηλοσυνταξιούχων που πληρώνουν όλη τους τη ζωή δυσανάλογα ακριβά ασφάλιστρα- αλλά και με τη φωνή των πάνω από τρία εκατομμύρια ανασφάλιστων συμπολιτών μας:

Για δωρεάν, ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας

Για στήριξη και ενίσχυση των δομών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης

Για τη δημόσια υγεία, τη ζωή και το μέλλον μας

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Βασ. Γεωργίου και Αριστοδήμου 70 (1ος ορ.) – Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα 6-9

 

E mail : epitropi.allilegiis.kal@gmail.com