Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 12:18

Βανδαλισμοί στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Σπασμένα τζάμια σε αίθουσα του 1ου ορόφου και γραμμένα με σπρέι συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους, αντίκρισαν χθες το πρωί οι καθηγητές και μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας, στο συγκρότημα σχολείων Γιαννιτσανίκων.

Οπως μάθαμε το πιθανότερο είναι αυτοί που έσπασαν με πέτρες τα τζάμια να μην είναι παιδιά μικρής ηλικίας, αφού οι πέτρες που βρέθηκαν μέσα στην αίθουσα ήταν μεγάλες και βαριές και δύσκολα κάποιος μικροκαμωμένος θα κατάφερνε να τις πετάξει τόσο μακριά. Και αυτοί που το έκαναν δεν σταμάτησαν εκεί, αφού κάποιος ή κάποιοι κατάφεραν να σκαρφαλώσουν μέχρι τον 1ο όροφο και να μπουν μέσα. Χαρακτηριστικά μας είπαν ότι είχαν προσπαθήσει να μπουν στο σχολείο σπάζοντας το φεγγίτη πάνω από την πόρτα της αίθουσας (η πόρτα ήταν κλειδωμένη), αλλά δεν τα κατάφεραν και ό,τι κι αν σχεδίαζαν έμεινε εκεί. Οι ίδιοι που μας μίλησαν για το περιστατικό, απορούν πώς κατάφεραν να σκαρφαλώσουν μέχρι τον 1ο όροφο, που απέχει 4 μέτρα από το έδαφος. Εκτιμούν λοιπόν ότι μπορεί να ανέβηκαν στα κάγκελα του γυμναστηρίου και με κάποιο τρόπο αναρριχήθηκαν μέχρι τα σπασμένα παράθυρα και μπήκαν μέσα στην αίθουσα. 

Είπαν ακόμη ότι μαθητές του σχολείου είδαν προχθές το απόγευμα γύρω στις 6 μια ομάδα παιδιών, που δεν ήταν μαθητές και δεν είχαν ξαναδεί, γι' αυτό και δεν σταμάτησαν να τους μιλήσουν. Τόνισαν επίσης ότι δεν λείπει κάτι από το σχολείο, ενώ είχαν τραβήξει, προφανώς για να το κόψουν, ένα κάγκελο από την πίσω πλευρά του σχολείου που είναι το λεβητοστάσιο. Σημείωσαν επίσης ότι αποκλείεται να είναι μαθητές του σχολείου τους και εξέφρασαν το παράπονο ότι παρόλο που γίνεται πολύ καλή δουλειά στο εν λόγω γυμνάσιο, έρχεται ένα ατυχές περιστατικό για να αμαυρώσει τη φήμη του. 

Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία ειδοποιήθηκε και κατέγραψε το περιστατικό, ωστόσο μέχρι και χθες το βράδυ δεν είχε κατατεθεί μήνυση από την πλευρά του σχολείου. 

Με αφορμή το περιστατικό οι ίδιοι άνθρωποι είπαν ότι σχετικά με τη φύλαξη των σχολείων θα πρέπει να σκεφτούν οι αρμόδιοι σοβαρά για την εγκατάσταση συστημάτων συναγερμού.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά που το 2ο Γυμνάσιο γίνεται στόχος βανδάλων. 

 

Ν.Κ.