Κυριακή, 06 Απριλίου 2014 11:17

Καλαμάτα: Αδιαφορεί ο δήμος για το κτήριο του Μουσικού καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων

Καλαμάτα: Αδιαφορεί ο δήμος για το κτήριο του Μουσικού καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων

 

Το Δήμο Καλαμάτας για πλήρη αδιαφορία επικρίνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου της πόλης, για τα προβλήματα του νέου κτηρίου του σχολείου που πρέπει να αντιμετωπιστούν, πριν γίνει η οριστική παραλαβή του. Οι επικρίσεις του συλλόγου γίνονται με αφορμή την απάντηση των "Κτηριακών Υποδομών" (πρώην ΟΣΚ) στην επιστολή του για τα προβλήματα του νέου κτηρίου.

 

«Εκείνο που μας κάνει εντύπωση είναι η πλήρης αδιαφορία του Δήμου Καλαμάτας», αναφέρει ο σύλλογος και σημειώνει: «Ενώ η πρώτη επιστολή είχε κοινοποιηθεί και στο δήμο, ο δήμος απαξιοί να ασχοληθεί με το θέμα, ως θα έπρεπε, αφού σύμφωνα με τον "Καλλικράτη" έχει παραλάβει το έργο και οφείλει να παρακολουθεί από κοντά τα προβλήματα και να τα επισημαίνει στον εργολάβο πριν την οριστική παράδοση του έργου. Επαναλαμβάνουμε, το έργο έχει παραδοθεί για χρήση για ένα 18μηνο. Μετά την λήξη ουδεμία ευθύνη φέρει ο εργολάβος. Τι έχει να απαντήσει ο κ. Καρβέλης, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας που αρνιόταν να παραλάβει την πρώτη επιστολή που δημοσιοποιήσαμε; Ολοι γνωρίζουν τον μακροχρόνιο αγώνα του συλλόγου για την κατασκευή του νέου κτηρίου. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να το παραλάβουμε με προβλήματα και με κίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών μας και των  καθηγητών τους».

Στην ανταπάντηση του συλλόγου προς τις "Κτηριακές Υποδομές", διευκρινίζεται ότι «ο μοναδικός στόχος της προσπάθειάς μας επισήμανσης των ελλείψεων στο κτήριο του σχολείου μας είναι ότι βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο της προσωρινής παραλαβής και ως εκ τούτου κρίνεται ιδιαίτερα επωφελής για το Δημόσιο η διόρθωση των ελλείψεων πριν την τελική παραλαβή του κτηρίου. Επίσης, αρκετές ελλείψεις σχετίζονται με θέματα ασφαλείας των χρηστών του κτηρίου, επομένως η άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων προλαμβάνει ατυχήματα». Επίσης, επισημαίνει ότι «δεν απαντήσατε στο σημείο της επιστολής μας, που αφορούσε τη στεγανότητα του κτηρίου στην οροφή και το υπόγειο. Επιμένουμε στην επισήμανση του προβλήματος και στην αποκατάστασή του, πριν προκληθούν ανεπανόρθωτες βλάβες».

 

Για την ολισθηρότητα πλακιδίων, χωρίς να αμφισβητεί τα στοιχεία της απάντησης, παρατηρεί πως «η πραγματικότητα επιβεβαιώνει το πρόβλημα. Εχουμε ήδη αρκετά μικροατυχήματα και σας καλούμε να διαπιστώσετε και εσείς το πρόβλημα επί τόπου». Για την αίθουσα γυμναστικής αναφέρει ότι «η κακώς κατά την άποψή μας, μη πρόβλεψή της στην αρχική μελέτη προφανώς δεν υποχρεώνει τον ανάδοχο στην κατασκευή της. Παρ’ όλα αυτά, λόγω του διαθέσιμου χώρου, ζητούμε από την υπηρεσία σας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος».